CHP'li belediye başkanına saldıranlar polis olduklarını söylemiş

CHP'li belediye başkanına saldıranlar polis olduklarını söylemiş
CHP Yeşilova İlçe Başkanı avukat Ferdi Ay, evinde silahlı saldırıya uğrayan CHP Yeşilova Belediye Başkanı Şenel ve eşine saldıranlara ilişkin detayları Artı Gerçek'e anlattı.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK-Burdur'un Yeşilova ilçe Belediye Başkanı CHP’li Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, evlerinde silahlı saldırıya uğradı.

Yeşilova Belediye Başkanı Şenel’in, Koyunlar Çeşme Mahallesi'ndeki evine saat 04.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişiler kapıyı çaldı. Saldırganlar, kapıyı açan Başkan Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’e tabancayla ateş açtı. Başkan Mümtaz Şenel’in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler, eşi Fatma Şenel'i de ayağından vurduktan sonra kaçtı. İhbar üzerine adrese çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Başkan Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, buradaki ilk müdahalelerinin ardından Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Belediye Başkanı Şenel burada ameliyata alındı.

SALDIRGANLAR POLİS OLDUKLARINI SÖYLEMİŞ

CHP Yeşilova İlçe Başkanı avukat Ferdi Ay saldırıya uğrayan Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ile ilgili son gelişmeleri Artı Gerçek’e anlattı. Öncelikle Şenel'in ameliyattan çıktığını ve sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini paylaşan Ay, Şenel'e saldıranların polis olduklarını söylemesi üzerine belediye başkanının kapıyı açtığını belirterek, saldırı anına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Belediye başkanımız bir saat önce ameliyattan çıktı. Hayati tehlikesi yok. Sağlık durumu iyi. Olay sabah saatlerinde 4.30 gibi evine kendisini polis diye tanıtan bir veya iki kişi tarafından gerçekleştiriliyor. Belediye başkanımız saldırganlar kendilerine "polis" diyince kapıyı açıyor ve kapıyı açar açmaz dört kurşun başkanımızın bacaklarına doğru, iki kurşun da eşine doğru ateş edilmiş. Şu aşamada emniyet takip ediyor, biz de ediyoruz. İki kişinin yakalandığı bilgisi var. Validen bilgi alıyoruz. İki kişi fail mi yoksa şüpheli mi, onu şu aşamada bilmiyoruz. Olay derinlemesine inceleniyor."

BELEDİYE BAŞKANI ŞENEL SALDA GÖLÜ TALANINI DUYURMUŞTU

Saldırıya uğrayan Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü’ne giren iş makinelerinin fotoğrafını paylaşarak olayı kamuoyuna duyurmuştu. Tepkiler üzerine makineler durdurulmuş, TOKİ soruşturma başlatıldığını duyurmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da alana kamera sistemlerinin takılacağını açıklamıştı.

Mümtaz Şenel, olayın kamuoyuna yansımasından sonra yaptığı açıklamada belediye ekiplerinin göl etrafında sık sık dolaştığını dile getirmişti. Şenel, "Beyaz kumların olduğu yerden o beyaz kumları alıp kum olmayan yerlere yol yapmaya çalışıyorlar. Kumları taşıdığı yere bu yapacakları Millet Bahçesi’nin binalarını oturtacaklarmış. Bu dediğimiz yere de yürüyüş yolu yapacaklarmış. İş makineleriyle henüz düzeltme fırsatları olmadı, biz olaya müdahale edince zaten durdu" demişti.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada saldırının ardından Yeşilova Cumhuriyet Savcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen zanlıların sayısı da 7'ye yükseldi. Gözaltına alınan zanlıların yeni infaz düzenlemesinden yararlanarak cezaevinden çıktıkları iddiası ise savcılık tarafından yalanlandı.

Burdur Valiliği de saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Valiliğin açıklaması şöyle: "Daha önce gözaltına alınan 1 kişi bulunmakta olup daha sonra ise olayın şüphelisi olarak mülkiyeti Belediyeye ait olan S.L. isimli otelin işletmecisi E.E. iki tabanca ile birlikte, ayrıca 6 şahıs Antalya’da yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Adı geçen şahsın işlettiği otelin işletme ruhsatı, Kimlik Bildirme Kanununa aykırı hareket etmesi sebebi ile Yeşilova Kaymakamlığının bildirimi üzerine 15 Nisan 2020 tarihinde Yeşilova Belediye Başkanlığı tarafından idarî bir işlem ile iptal edilmiştir. Çocukların cinsel istismarı, kasten yaralama, adam öldürmeye tam teşebbüs, yağma, uyuşturucu ve tehdit gibi çok sayıda suç kaydı bulunan E.E’nin olayın gerçekleştiği saate yakın bir zamanda Antalya İlinden gelerek İlimize giriş yaptığı ve olay saatinin hemen sonrasında plakasını kapatarak İlimizden ayrıldığı Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından tespit edilmiştir. Meydana gelen olayın, Salda Gölü ve burada yürütülen çalışmalarla bir ilgisi bulunmamaktadır."

Öne Çıkanlar