CHP'li Bulut: Günlük 1.5 milyon aşı hayal

CHP'li Bulut: Günlük 1.5 milyon aşı hayal
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın bir aşılama planı olmadığını, yanlış bilgilerle kamuoyunun yanılttığını belirtti.

CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından incelemeleri tamamlanan CoronaVac aşısı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın pandemiyle mücadelede başarısız olduğunu söyleyen Bulut, toplum sağlığını hiçe sayan iktidarın, pandemiden siyasi rant elde etmenin peşine düştüğünü kaydetti.

11 Aralık’ta geleceği söylenen aşıların ülkeye gelmesinin yılbaşını bulduğunu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Aralık ayında en az 10 milyon hatta 20 milyon doz aşının yapılacağını söylediğini hatırlatan Bulut, Ocak ayının ortasına gelindiği halde aşı olan tek bir vatandaş olmadığına dikkat çekti.

‘GÜNLÜK 1.5 MİLYON AŞI HAYAL’

Gelen aşıların sadece 3.5 milyon olduğunu anımsatan Bulut, iktidarın bir aşılama planı olmadığını, yanlış bilgilerle kamuoyunun yanılttığını ifade etti. Günde 1.5 milyon aşı yapılmasının mevcut durumda hayal olduğunun altını çizen Bulut, Sağlık Bakanı Koca’ya en azından aşı sürecini, siyasi saiklerle değil, bilimsel kriterler ve etik değerlerle yürütme çağrısı yaptı.

‘TOPLUMDA GÜVENSİZLİK OLUŞMAMALI’

Bulut, aşının bireysel değil toplumsal bir karar olduğunu, aşı reddinin bireysel değil toplumsal bir tehdit oluşturduğunu ifade ederek, Sağlık Bakanlığı’nın yeteri kadar aşı temin etmek için acil adımlar atmasını ve toplumun çoğunluğuna bir an önce uygulanmasını istedi.

Bulut, şöyle konuştu: "Toplum sağlığını koruyabilmemiz için nüfusun yüzde 60’ını aşılamamız lazım. Maalesef iktidarın aşı sürecini de şeffaf bir şekilde yürütmediğini görüyoruz. Bakan Koca’nın bir dediği diğerini tutmuyor. Bu durum da vatandaşta aşıya karşı bir güvensizlik oluşmasına neden oluyor. Toplumda bir güvensizliğin oluşmaması için, halk sağlığını yakından ilgilendiren aşı sürecinde, aşıya erişim koşulları ve aşılama takvimi konusunda kamuoyu ve uygulayıcılar detaylı ve açık bir şekilde bilgilendirilmelidir. Aşılama sürecinde vatandaşın kafasında herhangi bir soru işareti oluşmaması için şeffaf olunmalıdır."

 

Öne Çıkanlar