CHP'li Tekiner cinayetinin azmettiricisi Ömer Ay İYİ Parti il başkanı oldu

CHP'li Tekiner cinayetinin azmettiricisi Ömer Ay İYİ Parti il başkanı oldu
Toplumsal Bellek Platformu, katledilen eski CHP Navşehir İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner cinayetinin azmettiricisi olan Ömer Ay’ın İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı olmasına tepki gösterdi.

Toplumsal Bellek Platformu, 17 Haziran 1980’de silahlı saldırı sonucu katledilen eski CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner cinayetinin azmettiricisi olan Ömer Ay’ın İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı olmasına ilişkin basın açıklaması yayımladı.

Platformun dün yayımladığı açıklamada, Tekiner’in Ülkücü ‘tetikçiler’ tarafından öldürüldüğü aktarıldı. Tekiner’in katledilmesinin ülkeyi 12 Eylül’e götüren cinayetlerden biri olduğu vurgulanan açıklamada, hüküm giyen faillerden birinin de Ömer Ay olduğuna dikkat çekildi.

'DERHAL DÜZELTİLMESİ GEREKMEKTEDİR'

İdam cezası verilen ancak daha sonra bu cezası kaldırılan Ay’ın 1986’da gerekçesiz şekilde kaldırıldığı anımsatılan açıklamada, "Bilindiği üzere cezasızlık Türkiye’de siyasi cinayet mekanizmasının önemli bir dişlisidir ve aydınlara ilişkin cinayetlerdeki cezasızlık politikasının tipik bir örneği bu vakada da karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu şahıs 5 Temmuz’da İYİ Parti’nin Nevşehir İl Başkanı seçilmiştir. Geçmişlerinde cinayet, cinayete azmettirme gibi suçlar barındıran ve siyasi saiklerle işledikleri bu suçlarla ilgili hiçbir surette pişmanlık hissetmeyen kişilerin siyaset sahnesinde bulunması kabul edilemez. Vicdanları zedeleyen bu durumun derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede İYİ Parti ve ittifak ortağı CHP’yi tavır alamaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar