CHP'liler 'Söğütlüçeşme’de AVM istemiyoruz' eylemi yaptı

CHP'liler 'Söğütlüçeşme’de AVM istemiyoruz' eylemi yaptı
'Depremde ihtiyaç duyduğumuz ve sığınacağımız Kadıköy’ün kalan son boş alanlarını da yapılaşmaya açılarak nefes almamızı engellenmektedir.'

Kadıköylüler, üzerinde AVM yapılmak istenen Söğütlüçeşme istasyon alanı için eylem yaptı. "Söğütlüçeşme’de AVM değil nefes almak istiyoruz" sloganının atıldığı eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Milletvekili Sera Kadıgil, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve çok sayıda yurttaş katıldı.

"Kadıköy’ün AVM’ye ihtiyacı yoktur" denilen eylemde yapılan açıklama şöyle:

"Merkezi hükümet bakanlık eli ile kat dokusu ve kent yaşamına aykırı keyfi uygulamalara devam ediyor . Bu uygulamaları yerelde yasayanlar, meslek örgütleri ve ortak akla danışmadan ben yaptım oldu anlayışı ile devam etmektedir.
Kadıköy Belediyesi ve Mimarlar Odasının açtığı yürütmeyi durdurma davası ile; 13. Bölge idare mahkemesi 8 Mayıs 2020'de yürütme durdurulma kararı vermiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın karara İtirazı üzerine, üst mahkeme 2 Haziran 2020'de yürütmeyi durdurma kararının reddine bilirkişi raporu hazırlayanların gerekli niteliklere sahip olmadığı gerekçesi ile vermiştir. (İst. 4.Bölge İdare Dava Dairesi ). Bu karardan 7 gün sonar İstanbul Valiliği bu alan için ÇED (Çevre Etki Değerlendirme ) raporu gerekli değildir kararı vermiştir.

Söğütlüçeşme bölgesi Kadıköy Belediye Başkanlığı, Evlendirme Dairesi, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi, metrobüs ilk durağı, yüksek hızlı tren ve Marmaray durağı, İstanbul İtfaiyesi Kadıköy Grup Amirliği, İETT Garaj Amirliği'nin olduğu geniş, yoğun bir bölgenin kalbidir. Ayrıca proje alanı uzun yıllar inşası süren Kurbağalıdere havzasındadır ve yapılaşma için riskli alandır. Burada AVM projesi ve otopark ciddi bir yük ve yoğunluk oluşturacaktır.

Kadıköy Belediyesi’nin ve meslek odalarının görüşü alınmadan ve bölgede ihtiyaç olmamasına rağmen özel imar planı çıkarttırılmıştır. TCDD Genel Müdürlüğü, AVM inşa ve otopark işletme şirketi değildir. TCDD Genel Müdürlüğü bu bölgeyi yandaşa rant alanı olarak tesis edemez.

Pandeminin yoğunluğu ile İstanbul’un yoğunluk haritası birebir örtüşmektedir. Pandemi için mesafeyi her zaman korumamızı isteyenler, depremde ihtiyaç duyduğumuz ve sığınacağımız Kadıköy’ün kalan son boş alanlarını da yapılaşmaya açılarak nefes almamızı engellenmektedir. Söğütlüçeşme istasyon bölgesi kent içinde kalmış olan nadir yaklaşık 65.000 m2 alandır, bu alana zemin altı otopark ve AVM gibi ticari yapı ve işletmeler ile 42.000 m2 inşaat alanı yapılmak istenmektedir.

Kadıköy’ün ihtiyacı Söğutlüçeşme istasyonunun çevresi ile komşu parsel alanı Kuşdili çayırının ve Yoğurtçu Parkı ile bütüncül planlanması, bu bölgede Kadıköy’ün nefes alacağı yaklaşık 100.000 m2'lik bir yaşam alanı, yeşil alan olarak düzenlenilmesidir.

Sayın Erdoğan "İstanbul’a ihanet ettik" itirafına yeni bir fasıl eklemiştir.

Söğutlüçeşme istasyon çevresinin AVM ve otopark değil yeşil alan olarak kalması için tüm Kadıköylüler ile mücadele edeceğiz. Kadıköy’de, Söğütlüçeşme’de AVM'ye ve otoparka ihtiyaç yoktur. Kadıköy’de yeşil alana ihtiyaç vardır. Kadıköy’de Haydarpaşa gardır, Söğütlüçeşme istasyondur." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar