Çimsataş'ta 12 işçi işten çıkarıldı

Çimsataş'ta 12 işçi işten çıkarıldı
Çimsataş Metal Fabrikası'nda Türk Metaş İş Sendikası ile MESS arasında imzalanan TİS'i kabul etmeyen işçilerden 12 kişi işten çıkarıldı.

Mersin'de Çimsataş Metal Fabrikası’nda Türk Metal İş Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında Toplu İş Sözleşmesi(TİS) imzalandı. TİS'i kabul etmeyip 12 Ocak’tan beri direnişte olan işçilerden 12’si işten çıkarıldı. 
 
Eyleme başlayan işçiler iki kez tehdit edilmişti.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre işçilere atılan ilk mesajda, "Şirketimiz iş durdurma, yavaşlatma her türlü yasa dışı eylem karşısındaki haklı nedenle iş feshine kadar gereken yaptırımları derhal uygulayacaktır" denildi. İ

kinci mesajda ise, "12/01/2021 tarihinde saat 16.00'da iş bırakmak suretiyle başlattığınız ve işyeri işgaline dönüşen eylemleriniz nedeniyle işyerimizde günlük 5 milyon TL tutarında oluşan zarar ile doğacak her türlü zararın sizlerden tazmini yoluna gidileceği ve gerekli cezai yaptırımların uygulanacağını duyurulur" diye yazıldı.
 
Birleşik Metal-İş ve Türk Metal Sendikası'nın sesliği devam ediyor. İşçilerin fabrika önündeki bekleyişi sürerken, fabrika ise polis ablukası da sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar