Çıplak aramayı kabul etmeyen tutuklu darp edildi

Çıplak aramayı kabul etmeyen tutuklu darp edildi
Tutuklu Kendal Barut'un daha önce de darp edildiği ve ailesine 'hayatının tehlikede' olduğunu söylediği öğrenildi.

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde çıplak aramayı kabul etmeyen Kendal Barut darp edildi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne 1 Temmuz tarihinde sevk edilen tutuklu Kendal Barut, cezaevine giriş sırasında kendisine dayatılan çıplak aramayı kabul etmeyince gardiyanlar tarafından darp edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre; daha önce de tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde gardiyanlarca darp edilen Barut'un ailesine 'hayatının tehlikede' olduğunu söylediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır D Tipi Kapalı ve 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevleri’nde tutuklu bulunan 8 tutuklu 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri ve öncesinde Adana, Kırıkkale ve Elazığ cezaevlerine sevk edilmişti. Tutuklulardan Ferhat Kaya ve Abdulsittar Özer, Diyarbakır D Tipi’nden, Ahmet Topkaya’nın ise 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’ne; Emrah Durmaz ve Tarık Aslan, 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne; Kendal Barut, Diyarbakır D Tipi’nden Elazığ Cezaevi’ne sevk edilirken, Cengiz Kazıcı ve soy ismi öğrenilemeyen Fırat adlı tutuklu da Diyarbakır D Tipi’nden Adana ve Kırıkkale’deki cezaevlerine gönderilmişti.

Öne Çıkanlar