Clinton'dan ırkçı şaka: Siyahların hepsi birbirine benziyor

Clinton'dan ırkçı şaka: Siyahların hepsi birbirine benziyor
Hillary Clinton iki siyah politikacıyı karıştıran moderatörü düzeltip 'Biliyorum. Hepsi birbirine benziyor' dedi.

ARTI GERÇEK - Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 2016'da Donald Trump'la yaptığı başkanlık yarışını kaybeden eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, şaka yapmak isterken ırkçı bir gafa imza attı. Katıldığı programdaki moderatörün iki siyah siyasetçiyi karıştırması üzerine Hillary Clinton, "Evet, biliyorum. Hepsi birbirine benziyor" dedi. Clinton'un bu sözleri tepki topladı.

Teknoloji haberleri yayınlayan Recode sitesinde Kara Swisher'ın sunduğu bir programa katılan Hillary Clinton, ırkçı bir gafa imza attı.

Swisher'ın "Cory Booker hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten 'Onları (Cumhuriyetçileri) tekmeleyeceğiz' mi demek istedi?" sorusunu düzelten Clinton, "Aslında o Eric Holder'dı" dedi. 

Clinton daha sonra da  "Evet, biliyorum. Hepsi birbirine benziyor" diyerek kahkaha attı.

Önce "Hayır, benzemiyorlar" diyen moderatörse, daha sonra bunun bir şaka olduğunu anlayarak "Vay canına, bravo" dedi.

ESKİ SAVCI 'ONLARI TEKMELEYECEĞİZ' DEMİŞTİ

Barack Obama yönetiminde başsavcı olarak görev yapan Eric Holder, Hillary Clinton'un Cumhuriyetçiler hakkında söylediği "Sizin inandığınız değerleri yok etmek isteyen siyasi bir partiye karşı nezaketli olamazsınız" sözlerini destekleyerek "Eğer bel altına inerlerse biz de onlara vuracağız. Yeni Demokrat Parti böyle olacak" demişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar