Çocuk parkında ‘örgüt sembolleri’ davasında beraat: 'Suçlu olduğumu düşünmüyorum'

Çocuk parkında ‘örgüt sembolleri’ davasında beraat: 'Suçlu olduğumu düşünmüyorum'
İstanbul'da bir çocuk parkındaki sembollerle ilgili davada yargılanan projede görevli 3 kişinin 'silahlı terör örgütü propagandası' yapmak iddiasıyla 7 buçuk yıla kadar hapsi isteniyordu.

İstanbul Küçükçekmece'deki bir çocuk parkının zeminine eklenen görsel ve renklerin ‘PKK’nin sembollerini andırdığı" gerekçesiyle, projede görevli 3 kişinin 'silahlı terör örgütü propagandası' yapmak iddiasıyla 7 buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat kararı çıktı.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Gülsüm G., Deniz K. Ve Yüksel P., avukatlarıyla birlikte katıldı.

‘SUÇLU OLDUĞUMU DÜŞÜNMÜYORUM’

Sözcü’den Fahrettin Öztürk’ün haberine göre bir önceki duruşmada açıklanan mütalaaya karşı savunma yapan Küçükçekmece Belediyesi'nde görevli kontrol mühendisi Deniz K., "Küçükçekmece park davasıyla ilgili suçlu olduğumu düşünmüyorum. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Yüklenici firmada peyzaj mimarı olan Gülsüm G. ise savunmasında, "Terör örgütü ile bağlantım yoktur. Suçsuz olduğumu düşünüyorum. Beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı.
‘PKK İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK’

Duruşmada, karar öncesinde savunma yapan sanıkların avukatı, "İçişleri Bakanlığı dahi yaptığı incelemelerde propaganda olmadığına karar verip, burada çalışan herkesin işine devam etmesine karar vermiştir. Whatsapp yazışmalarında bu şahısların ortaya çıkan şekli bilmeden oluşturdukları görülüyor" dedi. Avukat, yargılanan kişilerin PKK ile uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığını sözlerine ekledi.

Karar öncesinde son sözleri sorulan Deniz K., "Burada olmaktan çok üzgünüm. Terör örgütü ile bağlantım yok. Kendi amcam gazidir. Bu şekilde bir durum ailemiz için söz konusu değildir. Beraatımı istiyorum" dedi.

‘ATATÜRKÇÜYÜM’

Gülsüm G. ise son sözlerinde, "Vatanımı, milletimi seven, Atatürkçü bir bireyim. Terör örgütüyle hiçbir bağlantım yoktur. Beraatımı istiyorum" ifadelerini kullandı.

3 KİŞİ DE BERAAT ETTİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Gülsüm G., Deniz D. ve Yüksel P.'nin üzerine atılı suçlamanın, yasada tanımlanmamış olması gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarına hükmetti.

Öne Çıkanlar