'Cumhurbaşkanı'na suikast senaryosu dayattılar'

'Cumhurbaşkanı'na suikast senaryosu dayattılar'
Muğla’da çıplak şekilde ters kelepçeyle teşhir edilenlerle 'Cumhurbaşkanı’na suikast davası için geldikleri yönünde bir dayatmada' bulunulduğunu iddia edildi.

HABER MERKEZİ - Muğla’da geçtiğimiz gün çıplak şekilde ters kelepçeyle yere yatırılarak darp edilenlerle görüşen Avukat Gülfer Karadeniz, gözaltındakilerin vücutlarında kırık ve morlukların olduğunu söyleyerek, kendilerine "Cumhurbaşkanı’na suikast davası için geldikleri yönünde bir dayatmada" bulunulduğunu belirtti.

Muğla’nın Ortaca ve Seydikemer bölgesinde yerde yatırarak çırılçıplak bir şekilde darp edilerek gözaltına alınan 7 kişiden Veysi Şengil ve Ekrem Altay, avukatları Gülfer Karadeniz görüştü. Gözaltına alınanların vücutlarında kırık ve morluklar olduğunu belirten Karadeniz, gözaltındakilerin ayaklarında ayakkabı bile olmadan hücrelerde tutulduklarını belirtti. Gözaltındakilerin işkenceye uğradıklarını aktardığını belirten Karadeniz, "Yoldan geçen vatandaşlar tarafından çekildi" denilen çıplak fotoğrafların da Jandarma Özel Harekat timleri tarafından çekilerek, medyaya servis edildiğinin kendisine aktarıldığını ifade etti.

‘KABURGALARINDA KIRIKLAR VAR’

Siirt’in Eruh ilçesi nüfusuna kayıtlı Ekrem Altay ile görüştüğünü belirten Karadeniz, "Üzerinde ciddi işkence izleri var. Yüzünde yok, ama kaburgalarında var. Hatta kaburgalarındaki ağrılarından dolayı götürülüp hastanede iğne de yapılmış. Herhangi bir ifadeleri söz konusu değil. Ancak polisin Suriye’den eylem yapmak için gemi ile geldikleri yönünde bir iddiası var. Cumhurbaşkanına suikast davası için geldikleri yönünde bir iddia var, şu anda buna ilişkin bir ifade yok. Ancak onlara dayatılan bu" diye konuştu.

‘ÖZEL HAREKAT FOTOĞRAFLARI ÇEKİP YAYINLADI’

Veysi Şengil ile yaptığı görüşmeyi de anlatan Karadeniz, "Veysi Şengil’in gözünde bir ekinoz var. Yara var. Diğer gözünde de bir morluk var, gözünün altında kırık burnunda da kırık var. Kaburgalarına çok yoğun tekmeler atılmış. Kaburgalarında kırık var. Üstlerinde olanları almalarının ardından yine de üstlerinin soyulduğunu söylediler. Jandarma Özel Harekat’ın videoları çektiklerini söylediler. Sivil kimse olmadığını da söylediler. Görüştüğüm kişiler 4 kişi ile birlikte olduklarını söyledi." dedi.

‘GÖZALTINDA HALDUN ALTAY DİYE BİR İSİM YOK’

Emniyet ile yaptığı görüşmeleri de aktaran Karadeniz, öldüğü söylenen kişilerin kim olduğuna dair bilgi verilmediğini ifade etti. Karadeniz, Haldun Altay diye bir ismin gözaltında olmadığının da kendisine aktarıldığını kaydetti.

‘YÜZLERİ TANINMAYACAK HALDE’

Karadeniz, gözaltında tutulan diğer 3 kişinin isimlerinin ise Adnan Yiğien, Mustafa Yiğien ve İsmail Bozdağ olduğunu söyledi. Karadeniz, 3 kişinin de yüzlerinin tanınmayacak halde olduğunu kaydetti. Bunlarla görüşülmesine izin verilmediğini belirten Karadeniz, çatışmada yaşamını yitirdiği iddia edilen 5 kişinin farklı kişiler olduğunu dile getirdi.

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar