Davutoğlu'ndan 29 Ekim mesajı: Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyet

Davutoğlu'ndan 29 Ekim mesajı: Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyet
'Yüzüncü yılına iki kala, tam zamanında ‘Cumhuriyet’ diyoruz. Cumhuriyet, Gelecek’tir.'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Bayramı'nı videolu mesaj ile kutladı. "Unuttuğumuz anda anladık değerini. Yüzüncü yılına iki kala, tam zamanında ‘Cumhuriyet’ diyoruz" ifadelerinin dikkat çektiği videoyu paylaşan Davutoğlu, "Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyet, Gelecek'tir" dedi.

Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabında, partisinin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırladığı videoyu paylaştı. Davutoğlu, paylaşımına şu notu düştü:

"Cumhuriyet’imizin 98. yıldönümü kutlu olsun! Milli Mücadeleyi Cumhuriyet'le taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları saygı ve rahmetle anıyoruz. Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyet, Gelecek'tir!"

Davutoğlu’nun yayınladığı videoda ise şunlar kaydedildi:

"Unuttuğumuz anda anladık değerini. Sadece bir kelime değilmiş, liyakatmiş. Bir köy çocuğunun ülke yönetimine gelebilmesiymiş. Haksızlıklara karşı sessizimizi duyurabilmemizin anahtarıymış. Farklılıklarımıza rağmen itirazımızın değerini ona borçluymuşuz. Asgari ücretli bir babanın çocuğuna mahcup olmamasıymış mesela. Eşitliğe uzanan yolu döşemiş bizler için. Varlığımızı sürdürebilmek istiyorsak birliğimizi sağlayan da oymuş. Aşağılanmamakmış, ezilmemekmiş, hor görülmemekmiş. Şimdi anladık ki biz oymuşuz, o da biz. Cumhuriyet. Yüzüncü yılına iki kala, tam zamanında ‘Cumhuriyet’ diyoruz. Cumhuriyet, Gelecek’tir." (ANKA)

Öne Çıkanlar