Demirtaş için 'kararını gözden geçir' kampanyası

Demirtaş için 'kararını gözden geçir' kampanyası
Selahattin Demirtaş’ın HDP Eş Genel Başkanlığı'ndan ayrılma kararının gözden geçirilmesi için imza kampanyası başlatıldı

ARTI GERÇEK - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

Selahattin Demirtaş’ın HDP Eş Genel Başkanlığı'ndan ayrılma kararının gözden geçirilmesi için 'Yurttaş girişimi' adıyla bir imza kampanyası başlatıldı.

Gençay Gürsoy, Gürhan Ertür ve Oya Baydar'ın imza attığı metinde, Türkiye'nin içinden geçtiği zor dönemin atlatılabilmasi için HDP'nin ve Demirtaş'ın Eş Genel Başkanlığı'nın desteklenmesinin gerekliliğine dikkat çekiliyor.

Demirtaş’ın eş başkanlıktan ayrılma isteğinin kabulünün HDP’nin Türkiye partisi olma çabalarına ket vuracağının belirtildiği imza metninin tamamı şöyle:

'DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İÇİN SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A İHTİYAÇ VAR'

"İçinden geçtiğimiz bu karanlık ve zor dönemin atlatılabilmesi ve normalleşme için Türkiye siyasetinin önemli bileşeni Halkların Demokratik Partisi (HDP)nin, üzerindeki ağır baskılara ve yok etme çabalarına karşın yaşaması, yaşatılması, desteklenmesi gerekiyor.

Selahattin Demirtaş’ın eş başkanlıktan ayrılma isteğinin kabulü HDP’yi kitleler ve demokratik kamuoyu nezdinde güçten düşürecek, Türkiye partisi olma çabalarına da ket vuracaktır.

Demirtaş’ın kararının gözden geçirilmesi ve kendisine güçlü bir destek verilmesi gerektiği kanısıyla aşağıdaki çağrıyı imzaya açıyoruz.

Türkiye’nin; tek adam iktidarından ve bu anayasa dışı rejimden kurtulabilmesi için 'Türkiye partisi' kimliğini içselleştirmeyi başarmış bir HDP’ye, böyle bir HDP’nin de 'demokratik siyaset' anlayışıyla kitlelerin güvenini kazanmış olan Selahattin Demirtaş’a ihtiyacı var. Eş başkanlığa devam fedakârlığını kendisinden, desteğin sağlanmasını da HDP yönetiminden bekliyoruz."

Öne Çıkanlar