Destici: Bu seçimin sonucu siyasi iktidara bir ikazın alametidir

Destici: Bu seçimin sonucu siyasi iktidara bir ikazın alametidir
Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, 23 Haziran seçimlerinde AKP'nin aldığı oy oranı için, 'Yüzde 45 gibi yüksek oranda çıkması da başarıdır' dedi.

AKP-MHP ortaklığının ürünü Cumhur İttifakı'nın içinde olup olmadığı sürekli tartışılan BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde alınan sonucu değerlendirdi.

İstanbul başta olmak üzere, büyükşehirlerde alınan seçim sonuçlarının nedenlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Destici, siyasi iktidarın seçim sonuçlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi:

"Sayın Yıldırım'a oy verenlerin yüzde 45 gibi yüksek oranda çıkması da başarıdır, yani bu seçimin siyasi iktidara bir ikaz olduğunun en önemli alameti, Binali Yıldırım'ın aldığı bu oy oranıdır. Bu değerlendirmeler iyi yapılmazsa seçmen müstakbel seçimlerde büyükşehirlerdeki tercihlerini ülke geneline temsil eder" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik eden Destici, seçim sürecince kullandıkları siyasi dil ve üsluptaki nezaketten taviz vermedikleri için İmamoğlu'na da teşekkür etti.

Öne Çıkanlar