DDK müfettişleri KPSS ile ilgili ÖSYM'ye gidiyor

DDK müfettişleri KPSS ile ilgili ÖSYM'ye gidiyor
Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Arıncı, DDK müfettişlerinin bugün KPSS ile ilgili ÖSYM'ye gideceğini duyurdu. Arıncı, 'Problemli bir durum var gibi' yorumunda bulundu.

Devlet Denetleme Kurumu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, yaptığı açıklamada "DDK müfettişleri bugün KPSS ile ilgili ÖSYM'ye gidecek. Problemli bir durum var gibi... KPSS raporu Cumhurbaşkanı'na takdim edilecek" dedi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturumda gerçekleştirildi. Sınavın ardından KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada Yediiklim Yayınları'nın deneme kitaplarında sorulan onlarca sorunun 2022 KPSS sınavında sorulduğu iddia edildi. Sınava girenler sınavın iptalini talep etti.

NTV'de yer alan habere göre, Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı ise müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini duyurdu. Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor'' dedi. 

İddiaların araştırılması sürecinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise görevden alınmıştı.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta sonunda 31 Temmuz’da yapılan KPSS’de yirmiye yakın sorunun; Yediiklim Yayınevi’nde önceki zamanlarda yayınladığı kitapçıklarda şıklarının dahi aynı biçimde yayınlandığı ortaya çıktı.

İddiaların gündeme oturması üzerine ÖSYM Başkanlığı dün, "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar