Diyanet'in görme engelliler için bastırdığı Kuran, 770 TL’den satışa çıktı

Diyanet'in görme engelliler için bastırdığı Kuran, 770 TL’den satışa çıktı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, her zaman engellilerin yanında olduğunu iddia ederken kurumun görme engelliler için bastırdığı Kuran, 770 TL’den satışa çıktı.

Yüksek maliyetli harcamalarıyla tepki çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, tartışılacak bir uygulamaya daha imza attı.

Diyanet, görme engellilerin okuyabilmesi amacıyla Kuran bastırdı. İlk baskısı 2012 yılında yaptırılan Kuran’ın 2021 itibarıyla yüksek maliyeti dikkat çekti. Kamuoyunda, "Körler alfabesi" olarak da bilinen Braille alfabesi ile hazırlanan Kuran’ı Kerim, 770 TL’den satışa sunuldu. Yüksek maliyeti ile dikkat çeken kitabın yüzde 45 indirimde olduğu, asıl satış fiyatının 1400 TL olduğu bildirildi.

İNDİRİMLİ 770 LİRA

Birgün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, Kuran’ın toplam altı ciltten oluştuğu belirtildi. Her kitapta 100 yaprak bulunan kitabın Bristol kağıda basıldığı ifade edildi. Kitabı, 770 TL karşılığında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinden alan görme engelli yurttaşların, "Hard Cover ve Kutu"yu da fiyata dahil alabileceği kaydedildi.

BAĞIŞ GELİRİ 1 MİLYAR TL

Diyanet’in ‘kara kutusu’ olarak nitelendirilen Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) gelir ve giderleri belli oldu. Vakıf, 1 milyar TL’si bağış ve yardımlardan olmak üzere 2020 yılında toplam 1 milyar 275 milyon TL gelir elde etti. Vakfın 2020 yılındaki geliri, 2014 yılına oranla yüzde 118 arttı.

KÖRLER ALFABESİ NEDİR

Braille alfabesi veya Körler alfabesi; 1821 yılında Louis Braille tarafından geliştirilmiş görme engelli insanların okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir. İki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşur. Her iki kolonda üçer nokta bulunur.

Öne Çıkanlar