'Tahir Elçi, planlanarak ve kasten öldürüldü'

'Tahir Elçi, planlanarak ve kasten öldürüldü'
Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması talebiyle her hafta düzenlenen eylemde konuşan Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, Tahir Elçi cinayetinin planlı yapıldığını söyledi.

Diyarbakır Barosu, üç yıl önce failleri gizlenen bir cineyate kurban giden başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması talebiyle düzenledikleri eylem için 173’üncü kez adli önünde bir araya geldi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi suikastının üzerinden 3 yıl geçtiğini ancak hâlâ başladıkları yerde olduklarını belirterek dosyanın rapor hazırlanması için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderildiğini hatırlattı. Aydın, ATK’nin acil bir rapor düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığı’na tevhidini istedi.

'PLANLANARAK VE KASTEN ÖLDÜRÜLDÜ'

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu yaptığı konuşmada Elçi'nin barışı, kardeşliği ve kültürel değerleri savunduğu için organize çeteler tarafından öldürüldüğünü belirtti:

"Tahir Elçi planlanarak ve kasten öldürüldü. Çünkü Tahir Elçi, barış ve kardeşlik ile kültürel değerlerin mücadelesini verme, bunu birleştirme becerisini veriyordu. Bu yolda bir ışık olmuştu ve nihayetinde de bu değerlere saldıran barbar bir anlayış tarafından katledildi. Baro ile ve onun başkanı Tahir Elçi’yle, Diyarbakır Sur ilçesi ve doğa değerlerinin korunması ve yaşatılması, geleceğe taşınması için ortak mücadele verdik. Bu mücadele bundan sonra da Baro ile birlikte devam edecektir."

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi’nden Avukat Gökhan Dayık da "Elçi’nin hukuk mücadelesi hepimize örnek" ifadelerini kullandı. (M.A)

Tahir Elçi’yi anmak için bir araya geldiklerini ifade eden Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi’nden Avukat Gökhan Dayık, "Elçi’nin hukuk mücadelesini yürütürken verdiği azim ve mücadele hepimize örnek olacaktır" dedi. (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar