Diyarbakır'da Covid-19 Hastaları İzleme ve Takip Merkezi kuruluyor

Diyarbakır'da Covid-19 Hastaları İzleme ve Takip Merkezi kuruluyor
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, kentte Kovid-19 Hastaları İzleme ve Takip Merkezi açılacağını söyledi.

Coronavirus artışlarıyla gündeme gelen Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, kısa zaman içinde "Covid-19 Hastaları İzleme ve Takip Merkezi" açacaklarını söyledi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi tarafından Kovid-19 Hastaları İzleme ve Takip Merkezi açılacak. Bu merkezde Coronavirus yakalanan ve atlatan kişilere çeşitli tahlil ve tetkikler yapılarak hastalarda kalıcı bir hasar oluşturup oluşturmadığı araştırılacak. Hastalar ayrıca GPRS sistemiyle takip edilecek.

Diyarbakır’da Coronavirus vakalarında yaşanan artışla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, merkezi kısa zamanda açacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Akdağ, "Filyasyon gurubumuz var, hastalarımızı takip ediyor. GPRS sistemiyle takip gerçekleşiyor. Dolayısıyla izinsiz dışarı çıktıklarında parasal ceza almış oluyorlar. Müjdeyi vermek isterim ki bizde hastanemiz de Kovid-19 izleme ve takip etme polikliniğini, araştırma merkezi adı altında kurmak istiyoruz. Enfeksiyonu geçiren kişilerin sağlık durumuyla ilgili, gerek göz, beyin, kulak gibi diğer vücut sistemleriyle ilgili etkileri nelerdir, onu analiz ederek araştıracağız. Bunları yaparken hastalara sözlü ve yazılı eğitim de vereceğiz. Hazırlığımız ve yer tahsisimiz var, doktor arkadaşları planlıyoruz şu an. Yakın zaman içersin de duyuracağız" dedi.

 

Öne Çıkanlar