DSP Genel Başkanı: İttifak konusunda şimdiden kendimizi bağlamadık

DSP Genel Başkanı: İttifak konusunda şimdiden kendimizi bağlamadık
Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile yaptıkları görüşmeler hakkında konuştu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ın, 30 Aralık'ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

Ardından da dün  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü. Bu görüşmeler kulislerde "seçim ittifakı" tartışmalarını beraberinde getirdi.

DSP Genel Başkanı Aksakal, ziyaretin amacının, Erdoğan'a da ilettikleri "hukuk ve ekonomi reformu" konusunda hazırladıkları öneri paketini Oktay'a da sunmak olduğunu söyledi. Aksakal, DSP'li belediyenin sorunlarını da anlatma fırsatı bulduklarını belirtti.

İttifak konusunda ise şimdiden kendilerini bağlamadıklarını belirten Aksakal, bu konudaki kriterlerinin "ülkenin bölünmez bütünlüğü ve anayasanın ilk 3 maddesinin tartışılmazlığı" olduğunu söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Aksakal, Oktay'la görüşmesinde ittifak konusunun gündeme gelmediğini söyledi. Ekonomi ve hukuk reformu konusunda partisinin hazırladığı öneriyi daha önce siyasi partilere sunduğunu anımsatan Aksakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin de bu kapsamda yapıldığını ifade etti.

Erdoğan'dan "Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı" sıfatıyla randevu istediğini belirten Aksakal, "Cumhurbaşkanı Yardımıcısı da eşzamanlı randevu taleplerimiz arasındaydı. Sayın Erdoğan'dan, Cumhurbaşkanı sıfatından ziyade biz aslında AK Parti sıfatıyla randevu talep etmiştik. Hükümet içerisinden de cumhurbaşkanı yardımcısı ve Adalet Bakanı'ndan randevu talep etmiştik o dönem" dedi.

Öne Çıkanlar