DTK, TJA, DBP, HDP: Tecrit Kürt halkına düşmanlıktır

DTK, TJA, DBP, HDP: Tecrit Kürt halkına düşmanlıktır
DTK, TJA, DBP, HDP, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin insanlık suçu olduğunu belirterek, avukat ve görüş yasağının Kürt halkına düşmanlık politikalarının sonucu olduğunu söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılarak sürdürülen tecridi, DBP Genel Merkezi Danışma Bürosu’nda yaptığı basın toplantısıyla protesto ediyor. 

'TECRİT İNSANLIK SUÇUDUR'

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, 6 aylık avukat ve 3 aylık aile görüş yasağına dair şunları söyledi: "Türkiye artık devlet mekanizması üzerinden yürütülmüyor. Tecritten dolayı demokrasi sorunu yaşanıyor. Tecritte ısrar, demokratikleşmenin önünde büyük bir engel. Toplumsal kesimler, muhalefet, demokrasiyi kendine dert eden herkes, tecride karşı mücadele etmeli. Tecride karşı uluslararası camianın, CPT’nin sorumluluğu var. Bu sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Uluslararası sözleşmelerde tecrit bir insanlık suçudur. Buna sessiz kalmak da bu suça ortak olmaktır. 6 aylık ve 3 aylık görüş yasaklarının da hukuka göre verilmediğini biliyoruz. Kürt halkı için yeniden doğuşun adı olan Sayın Öcalan’a tecrit, Kürt halkına düşmanlığın adıdır. Bir an önce tecrit politikasından vazgeçilmeli. 

Tecritle Sayın Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği hakkında hiçbir haber alınmaması, Kürt halkında büyük kaygı yaratmıştır. Sayın Öcalan milyonların irademdir dediği bir önderliktir. Türkiye’nin demokrasisi için bir an önce tecride son verilmelidir." (MA)

Öne Çıkanlar