Düzeltme ve özür

Düzeltme ve özür
55 kişilik infaz listesi kapsamında yayınlanan isim listesi hakkında düzeltme ve özür.

ARTI GERÇEK- İki kriminal Alman polisinin, 16 Temmuz Cuma günü Artı Gerçek ve Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç’ın Köln’de yaşadığı eve giderek can güvenliğinin tehlikede olduğu konusunda kendisini uyarması ve yakın zamanda gündem olan ‘infaz listesi’nin varlığını doğrulamasının ardından yayınlanan isim listesi, haberin kaynağı tarafından siteden kaldırıldı.

Artı Gerçek olarak polislerin 50-55 kişiden oluşan bu isim listesinin varlığını doğruladığına dair haberimizi kaynak olarak göstererek haber sitesinde yer veren Dicle Haber Ajansı, 55 kişinin isminin yeraldığı yeni bir listeyi haberinde ek olarak yayınladı. 

Sosyal medyada da paylaşılan listeye Artı TV ve Artı Gerçek olarak haberlerimizde yer verdik. Ancak bir süre sonra kaynağın haberi kaldırmasının ardından ek olarak yayınladığımız listenin gerçekliği şüpheli hale geldiği için haberimizden kaldırdık. 

Konunun önemi ve ciddiyeti mahiyetinde gerekli düzeltmeyi okurlarımıza bildirmeyi meslek etiği gereği borç bilir, özür dileriz.

Not: Haberde bahsi geçen haber ajansı, OHAL sürecinde KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı değil, aynı adı kullanarak Köln merkezli yayın yapan internet sitesidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar