İmamoğlu ve Yavaş Mersin mitingine davet edilmedi mi?

İmamoğlu ve Yavaş Mersin mitingine davet edilmedi mi?
İddiayı CHP’li Seyit Torun yanıtladı: Burası kendi mitingleri zaten sormalarına gerek yok; dileyen geldi, kimseyi davet söz konusu değildi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersin mitingine davet edilmediği iddialarına ilişkin olarak, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Mansur Yavaş ile yaptığı görüşmeyi yazdı.

"İddia şu ki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Mersin mitingine çağrılmamış. Diğer belediye başkanları giderken, bu nedenle onlar gidememiş. Peki, doğru mu?" diye soran Sarıkaya, daveti yapmadığı için suçlanan olması nedeniyle CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile görüştüğünü yazdı. Sarıkaya, o görüşmeyi şöyle aktardı:

"Bu iddiayı okuduğunu ve şaşkınlık içinde tartışmayı izlediğini belirtti. 'Biz bir tek belediye başkanımızı mitinge davet etmedik ki!..' dedi. İzmir, Adana Büyükşehir belediye başkanları giderken, Ankara ve İstanbul’un gelmemesinin nedenini sordum, her zamanki sakin üslubu içinde yanıtladı: 'Belediye başkanlarımızdan bazıları aradı ve gelmek istediklerini söyledi. Ben de Genel Başkanımızı aradım ve durumu ilettim. Sayın Genel Başkanımız, ‘Eğer o gün işleri yoksa ve gelmek istiyorlarsa burası kendi mitingleri zaten sormalarına gerek yok ama programı ve önceden planlı etkinliği olanın da gelmesine gerek yok’ dedi. Ben de arayana bu mesajı ilettim. Dileyen geldi, kimseyi davet söz konusu değildi ki…'

Mansur Yavaş'ı da aradığını söyleyen Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Yanıtı farklı olmadı: 'Ben CHP adayı olarak seçilmiş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyım, kendi mitingime davetle mi gideceğim?'

Gitmeme nedeni hakkında da bilgi aktardı. Mitingin yapıldığı tarih Dünya Özürlüler Haftası’nın ilk günleriydi, üç ay öncesinden bu güne özgü olarak etkinlikler hazırlanmış. Özürlü yurttaşlara da Başkan’ın bu etkinliklerde bizzat bulunacağı bildirilmiş. Durum böyle olunca ve Genel Merkez de 'eğer önceden planlı etkinlikleriniz varsa iptal etmeyin' mesajı verdiği için özürlülere yönelik etkinliğe katılmaya karar verilmiş.

Özetle, ne Genel Merkez bir grup belediye başkanını çağırıp, bir grubu çağırmamazlık yapmış…

Ne de mitinge gitmeyen başkanlar davet gelmediği için gitmeme yolunu tercih etmiş.

Durum bundan ibaret…"

Öne Çıkanlar