Ekşi Sözlük başlığına re’sen soruşturma başlatıldı

Ekşi Sözlük başlığına re’sen soruşturma başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ekşi Sözlük’te “halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” başlıklı içerik hakkında re’sen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekşi Sözlük’te "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlıklı içerik hakkında re’sen soruşturma başlatıldığı bildirildi. Başsavcılık konu hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada, "Başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu kanaatine varılmış olup şüpheli şahıs/şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re'sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Soruşturma, "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik" ve "Suç işlemek için alenen tahrikte bulunmak" suçundan başlatıldı.

EKŞİ SÖZLÜK YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Sosyal paylaşım sitesi Ekşi Sözlük’ün sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Tüm sosyal mecralarda olduğu gibi Sözlük'te de başlıklar ve içerikler denetimden geçmeksizin, kullanıcılar tarafından yazılmaktadır. Şikayet üzerine hukuk ekibimizce inceleme yapılmaktadır. şikayetler ve oluşan hassasiyet üzerine ilgili başlıklar kapatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar