El Arab gazetesi: HTŞ, Türkiye'nin İdlib'de kendisini yalnız bırakmasından korkuyor

El Arab gazetesi: HTŞ, Türkiye'nin İdlib'de kendisini yalnız bırakmasından korkuyor
Londra'da yayımlanan El Arab gazetesine göre, Türkiye Rusya'yla yaptığı anlaşma kapsamında bölgeye başka bir örgüt yerleştirmek istiyor.

Londra'da Arapça yayın yapan El Arab gazetesi, İdlib'in büyük bölümünde kontrolü elinde bulunduran Heyet Tahrir el Şam (HTŞ  - eski adıyla El Nusra) militanlarının Türkiye tarafından "yalnız bırakılma" korkusu yaşadığını yazdı.

Suriye’deki gelişmeleri ele alan gazetenin haberinde "Bugünlerde HTŞ örgütünde Türkiye’nin Rusya ile anlaşması sonucu onu yalnız bırakacağı korkusu var. Nitekim Türkiye ve Rusya arasında bir ay önce imzalanan ateşkes anlaşmasındaki maddelerden biri de buydu" dendi.

Gazete, İdlib’deki kaynaklara dayandırdığı haberinde HTŞ'nin üyelerini kontrolü altındaki bölgelerde dağıttığı iddiasını ortaya koyarken, Türkiye’nin de bölgeye sevkiyat yaptığını yazdı.

Haberde, HTŞ'nin son iki günde kendisine muhalif kişileri tutuklamadığı, 3 askeri alay kurduğu ve özelikle M4 karayoluna yakın yerlere cephe açtığı öne sürüldü. El Arab, tüm bu hazırlıkların Türkiye'nin olası bir harekatı için yapıldığını öne sürdü. Haberde, Türkiye’nin HTŞ yerine başka bir örgütü bölgeye yerleştirmek istediği de iddia edildi.

Haber şu ifadelerle sona erdi:

"Türkiye’nin hareketliliği Tahrir El-Şam’ın üst düzey yöneticilerinde bir korkuya neden oluyor. Bazı lider ve üyelerinin sıra ile öldürülmesi ise bu korkuyu daha da büyütüyor. Suriye Gözlemevi İdlib’in Kuzeybatısındaki Kefer Texarim kentinden olan bir kişi ve Tahrir El-Şam’ın bir hakiminin bombalı saldırı sonucu öldüğünü dile getirdi.

Kaynaklar Tahrir El-Şam’ın bazı lider kadrolarının öldürülmesinin de Rusya ve Türkiye arasında imzalanan ateşkes anlaşması çerçevesinde gerçekleştiğine dikkat çekti. Öldürülenlerin özelikle ateşkes anlaşmasına karşı olan ve bölgedeki hakimiyetlerine son vermek istemeyen liderlerin olduğuna da işaret ediliyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar