Erdoğan: 1 milyon Suriyelinin gönüllü geri dönüşü için proje hazırlıyoruz

Erdoğan: 1 milyon Suriyelinin gönüllü geri dönüşü için proje hazırlıyoruz
Erdoğan, 'Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye’nin İdlib kentinde TSK kontrolündeki bölgede inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesajla katıldı. Erdoğan konuşmasında "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Kimse vatanını sebepsiz yere terk etmez. Böyle bir mecburiyetle karşı karşıya kalanlara sınır ve gönül kapımızı açmak bizim insanlık borcumuzdur" diyen Erdoğan, "Medeniyetimiz de tarihimiz de bize böyle davranmamızı öğütlüyor. Sadece Suriye'de değil, dünyanın pek çok yerinde yardım ve destek programları yürütüyoruz" diye ekledi.

Ayrıca "Türkiye'nin sınır ötesi harekatlarını başlattığı 2016 yılından bugüne kadar oluşturduğu güvenli bölgelere yaklaşık 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır" diyen Erdoğan, "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN DAHA ÖNCE ‘GÖNDERMEYECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Erdoğan Mart 2021'de ise "Dün Afganistan'dan, Irak'tan, Suriye'den geldiler. Bugün Ukrayna'dan geliyorlar. Mazlumların sığınağı olmaya devam edeceğiz. Biz mültecileri  göndermeyeceğiz. Ensarın ne olduğunu biliyoruz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar