Erdoğan’dan AKP MYK ile sürpriz toplantı: Dövizdeki artış bir 'operasyon', halka iyi anlatın

Erdoğan’dan AKP MYK ile sürpriz toplantı: Dövizdeki artış bir 'operasyon', halka iyi anlatın
Toplantıda, faiz düşürmenin kararlılıkla savunmaya devam edildiği, bu yolla alım ve satımın hızlanacağı ve yatırımların artacağının düşünüldüğü aktarıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz gün yapılan AKP MYK toplantısında dövizdeki artışla ilgili izlenecek yol haritasının değerlendirildiği öğrenildi.

Toplantıda, faiz düşürmenin kararlılıkla savunmaya devam edildiği, 3-4 ay içerisinde bu durumun çözüleceğinin iddia edildiği aktarıldı.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın kulis haberine göre Erdoğan önceki gün AKP Genel Merkezi’nde sürpriz bir toplantı yaptı. AKP MYK üyelerinin katıldığı toplantıda ekonomik gelişmelerin ve döviz kurlarındaki rekor artışın değerlendirildiği bildirildi. Edinilen bilgiye göre, toplantıda faiz indiriminin savunulmaya devam edildiği, izlenecek yol haritasıyla yüksek kurun da önüne geçileceğinin iddia edildiği belirtildi.

‘DOLARDAKİ ANİ ARTIŞI VATANDAŞA İYİ ANLATIN, BU BİR OPERASYON’

Döviz, Erdoğan’ın açıklamaları ve Merkez Bankası’nın kararları sonrası yükselişe geçerken, AKP toplantısında, döviz kurlarındaki bu ani yükselişin vatandaşa iyi anlatılması gerektiğinin konuşulduğu ve dövizdeki bu tarihi artışın bir ‘operasyon olduğunun’ söylendiği aktarıldı.

Toplantıda, soğukkanlı yaklaşımdan yana olunması gerektiği de kaydedildi.

‘FAİZ DÜŞTÜKÇE ALIM SATIM HIZLANACAK, YATIRIM ARTACAK’ TEZİ

Toplantıda ayrıca, bu süreçte, faizin düşmeye devam etmesi nedeniyle alım ve satımın hızlanacağı ve bu sayede yatırımların artacağının da savunulduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar