Erdoğan, ABD'ye tıbbi yardımla birlikte Trump'a mektup gönderdi

Erdoğan, ABD'ye tıbbi yardımla birlikte Trump'a mektup gönderdi
'ABD’nin güvenilir ve güçlü bir ortağı olarak, her türlü dayanışmayı sergilemeye devam edeceğine emin olabilirsiniz.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’ye ulaştırılan tıbbi yardımla birlikte Başkan Donald Trump’a da bir mektup gönderdi.

"COVID-19’u müşterek çabalarımızla yeneceğimize güveniyor, bu krizle mücadeleden edindiğimiz dersler ve geliştirdiğimiz yeni imkanlarla kamu sağlığı alanında geleceğe çok daha güçlü ilerleyeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullanan Erdoğan, ABD ile 'ortaklık' vurgusu yaptı.

"Bu süreçte, gerek salgınla mücadelenin gerektirdiği temel ihtiyaçların karşılanmasında gerek normalleşme sürecinde, ülkemin, ABD’nin güvenilir ve güçlü bir ortağı olarak, her türlü dayanışmayı sergilemeye devam edeceğine emin olabilirsiniz" diyen Erdoğan, şunları yazdı:

"Nitekim, daha önce ihracatına izin verdiğimiz malzemelere ilaveten, bu defa da Hava Kuvvetlerimize ait bir uçakla, Amerikan halkının acil ihtiyaç duyduğu tıbbi malzemelerden oluşan bir yardımı bugün ABD’ye gönderiyoruz. Gönderdiğimiz bu mütevazi yardımın salgınla mücadelenize destek olmasını ve hastalığa yakalanan vatandaşlarınızın en kısa sürede sağlığına kavuşmasına katkı sağlamasını diliyorum."

Dün de ABD'ye tıbbi yardım gönderileceğini duyuran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, insani yardım açıklamasında siyasi mesaj vermiş, 'ABD bizim NATO müttefiğimiz' ifadesini kullanmıştı.

Türkiye birçok ülkeye tıbbi yardım gönderirken, ABD'ye gönderilen tıbbi yardımda siyasi mesaj verilmesi ve Erdoğan'ın ABD Başkanı Donal Trump'a özel mektup kaleme alarak, son dönemlerde gerilen iki ülke ilişkilerine karşılık 'ortaklık' mesajı vermesi dikkat çekti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar