Erdoğan, AİHM kararı üzerinden Demirtaş'ı hedef aldı: Kobane'nin katili 'O'dur

Erdoğan, AİHM kararı üzerinden Demirtaş'ı hedef aldı: Kobane'nin katili 'O'dur
Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM'in 'Demirtaş' kararının 'siyasi' olduğunu öne sürdü.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki kararının 'siyasi' olduğunu savunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş'ı hedef aldı. Erdoğan, Demirtaş'a yönelik, "Kobane'nin katilidir budur" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Konuşmasının büyük kısmını muhalefeti hedef almaya ayıran Erdoğan, AİHM'in 'Demirtaş' kararına ilişkin de değerlendirmede bulundu. HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması kararını 'Bu kararlar siyasidir' şeklinde değerlendiren Erdoğan, "AİHM iç hukuk yolları tüketilmeden bu kararı almıştır" dedi. 

 

DEMİRTAŞ'I HEDEF ALDI

Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan, "AİHM, böyle bir teröristi savunmanın arkasında olduğunu bilmelidir. Bilmiyorsa, biz söylemeye devam edeceğiz. Kobane'nin katilidir budur. Diyarbakır'daki 53 tane gencimizin katili budur. Oradaki Kürt kardeşlerimizi sokağa döken ve onların ölümüne neden olan odur. Ey AİHM! Sen anlamasan da biz anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

2021 yılı bütçe görüşmeleri üzerinden muhalefetin değerlendirmelerine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Bütçe üzerindeki tartışmaların daha yoğun ve kapsamlı olması gayet tabiidir. Önemli olan bu tartışmaların ahlaki bir zeminde yürütülmesidir. Fikri olan fikrini söyler, fikri olmayan yalanla hakaretle kendini gösterir" dedi.

CHP'YE: MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYORLAR

Erdoğan, CHP'yi 'yalancılıkla' itham ederken, "Yalanları milletin gözünün içine baka baka söylüyorlar. Kendilerine itibar etmeyen işçi, çiftçi, öğretmen, yargı mensupları kim varsa hakaret etmekten çekinmiyorlar. Bunlar kendilerini herkesi hizaya diktikleri tek parti devrinde sanıyorlar" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'CHECK-UP ÖNERİSİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun check-up yaptırması gerektiğini öne süren Erdoğan, "Ciddi manada bir check-up'tan geçmesi lazım. Hem ruhsal hem fiziki olarak" dedi.

Erdoğan, CHP'ye seslenerek, "Uyuşturucu satıcılığı yapabilirsiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz demek... Ya sen napıyorsun farkında mısın? Bu ne sapkınlık ya... Şöyle bir uyuşturucu örgütünü kur, bir de organ mafyasını da kur hiç olmazsa devlet senden bir şeyler elde etsin. Başka bir işe yaramıyorsun. Dün bunu kendi grup konuşmanda söyledin. Siyaseti öğrenmesi için bu söylediklerini ispat gerekir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP'ye yönelik ifadelerinde şunları söyledi:

"Allahu Ekber demekten imtina eden zihniyetin 70 yıl sonra yeniden hortladığını gördük. Her şey istismar. Hz. Mevlana'nın veya başka bir mürşidin yolundan gidiyorsanız, geleneklere uymak zorundasınız. Müslümanlar için Kuran-ı Kerim'in, ezanın nasıl okunacağına bırakın alimler karar versin, siz anlamazsınız bu işlerden. Dert başka. Dert, bu ülkenin değerleriyle oynamak. Milletin böyle bir talebi yokken, kimi zaman turistik, ticari hesaplarla dini sembollere sataşılmasını art niyetli buluyoruz. 1940'ların faşist uygulamalarına geri dönüş gibi bir hesap varsa bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Bu İstiklal Mahkemeleri'ni yeniden kurmaya kadar varır.

DIŞ POLİTİKADA 'BİDEN' MESAJI

Dış politikaya ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Ülkemizin ne doğuya ne batıya sırtını dönme gibi bir lüksü olabilir. 2020 yılı Avrupa ve ABD ile ilişkilerimizin suni gündemlerle sınandığı bir yıl oldu. Türkiye, Doğu Akdeniz ve S-400'ler konusunda hak etmediği çifte standartlara maruz kaldı. 2021 yılında yeni bir sayfa açmayı umut ediyoruz" dedi.

Erdoğan, ABD'nin yeni başkanı seçilen Joe Biden'a ilişkin mesajında, "Biden'ın Türk-Amerikan ilişkilerine gereken özeni göstereceğine inanıyorum. Bize bir adım gelene biz hep koşarak gittik" diye konuştu.

KREDİ VE BURS MİKTARINI DUYURDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte 2021 yılında üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs miktarını belirlediklerini duyuran Erdoğan, "2021 yılında lisansı 550 liradan 650 liraya, yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1950 liraya çıkarmış oluyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar