Erdoğan'ın Hüseyin Gazi Cemevi'nde Alevilerle buluşma davetini çok sayıda inanç önderi reddetti

Erdoğan'ın Hüseyin Gazi Cemevi'nde Alevilerle buluşma davetini çok sayıda inanç önderi reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Ankara'da Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret edecek. Erdoğan'ın ziyaretine davet edilen çok sayıda Alevi inanç önderi teklifi reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Ankara'da ziyaret edeceği ve Alevi inanç önderleriyle buluşacağı cemevi belli oldu. Mamak'taki Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevinde gerçekleşecek buluşmaya davet edilen çok sayıda inanç önderi katılmayacağını bildirdi.

halktv.com.tr'den İsmail Saymaz’ın haberine göre; Ali Ayyıldız, bu organizasyonu AK Parti MKYK üyesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı olan Arif Ali Özzeybek'in gerçekleştirdiğini söyledi. Dün akşam Özzeybek'in makamı tarafından arandığını belirten Ayyıldız, görüşmede cumhurbaşkanının ziyarete geleceğinin kendisine bildirildiğini anlattı.

ÇOK SAYIDA ALEVİ İNANÇ ÖNDERİ TEKLİFİ REDDETTİ

Özzeybek'in yürüttüğü bu organizasyon kapsamında Erdoğan, Hz.Hüseyin ve arkadaşlatının Kerbela'da katledilmelerinin anısını tutulan muharrem ayının 10. günü olan yarın Alevi inanç önderleriyle beraber orucunu açacak. Bu buluşma için hem Ankara'dan hem Ankara dışından bazı Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenler davet edildi. Gelecek olanların yol ve konaklama masrafları İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Çok sayıda Alevi inanç önderinin katılma teklifini reddettiği öğrenildi. Bu buluşma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıl civarındaki ilk cemevi ziyareti olacak.

Öne Çıkanlar