Erdoğan'ın açılış yaptığı fabrikanın yöneticisi: 45 yıldır faaliyetteyiz, aç kapa yaptılarsa bilemiyorum

Erdoğan'ın açılış yaptığı fabrikanın yöneticisi: 45 yıldır faaliyetteyiz, aç kapa yaptılarsa bilemiyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yeni’ diye açılışını yaptığı fabrikaların büyük bölümünün daha önceden açıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST ödül töreninin ardından Gaziantep Organize Sanayi Bölgelerinde yapımı tamamlanan 300 fabrikanın resmi açılış törenine katıldı. Ancak, Erdoğan’ın açılışını yaptığı fabrikaların büyük bölümünün zaten daha önceden açıldığı ortaya çıktı.

Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve İYİ Parti Antep Milletvekili adayı olan Can Tuğsuz , sosyal medya hesabından durumu, "Gaziantep’te açıldığı iddia edilen 300 fabrika listesindeki fabrikamız 45 yıldır(!) faaliyettedir. Yeni açılması söz konusu değil. Düğmeye basıp aç-kapa yaptılarsa onu bilemiyorum ?? Kamuoyunun takdirine sunuyorum" yorumu ile açıkladı.

Tele1'de yer alan habere göre, Barem Ambalaj adlı firmada 2019 Kasım ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından bizzat açıldığı ortaya çıktı.

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel de, "Bugün kentimiz OSB’de yeni? açılan 300 fabrika listesine baktığımızda Bunların hiç biri yeni değil listede 50-60 yıllık fabrikalar var. Peki hadi yeni diyelim 300 yeni fabrika açıldı diyenlere soruyorum Doğal olarak işçi lazım çalışmak isteyenler Nereye? Nasıl? Müracaat edecek?" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar