Erdoğan'ın Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmeye tüm kurmayları katıldı

Erdoğan'ın Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmeye tüm kurmayları katıldı
'Antalya Diplomasi Forumu'nun ikinci gününde Erdoğan'ın kaldığı otelde basına kapalı gerçekleşen görüşmeye Fuat Oktay, Hakan Fidan, İbrahim Kalın, Fahrettin Altun ve Ömer Çelik de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Antalya Diplomasi Forumu"nun ikinci günündeki temasları kapsamında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

AA'nın servis ettiği habere göre, Erdoğan'ın konakladığı otelde basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat sürdü.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile AKP Sözcüsü Ömer Çelik de yer aldı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkilerini geliştirme yolları ve fırsatlarının yanı sıra işbirliği alanlarının genişletilmesi ve ayrıca ekonomik, ticari ilişkiler de gündemdeydi.

YENİ KURULACAK HÜKÜMETTE TÜM BİLEŞENLERİN YER ALMASI VURGULANDI

Irak'taki durum ve siyasi sürecin karşılaştığı zorlukların da masaya yatırıldığı görüşmede taraflar, Irak’ta yaşanan siyasi tıkanmanın aşılması için güçlerin ortak anlayışa sahip olması ve yeni kurulacak hükumette tüm bileşenlerin yer almasının önemi üzerinde durdu.

Erbil-Bağdat ilişkileri ve yaşanan sorunlarla ilgili Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin sorunların diyalog yolu ile anayasal çerçevede çözümünü arzuladığını yineledi.

Bölgedeki son durum, terörle mücadele ve güvenlik meselelerinin ele alındığı görüşmede taraflar birlikte çalışmanın önemine, çok yönlü çabalara, barış ve güvenliği koruma konusunda uluslararası çabaların gerekli olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabında görüşmeye ilişkin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu nedeniyle Türkiye’de bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti" açıklaması yer aldı.

Öte yandan yaklaşık bir saat süren görüşmede Başkan Neçirvan Barzani’ye Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi ile Başkan Neçirvan Barzani’nin Başdanışmanı Felah Mustafa eşlik etti.

Görüşmede Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MİT Başkanı Hakan Fidan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de hazır bulundu.

ÇAVUŞOĞLU İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Başkan Neçirvan Barzani, bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelmiş, görüşmede Türkiye ile Kürdistan Bölgesi’nin ilişkileri ele alınmıştı.


Dün Çavuşoğlu tarafından karşılanan Başkan Neçirvan Barzani, forum çerçevesinde diplomatik temaslarda bulundu.

ADF kapsamında, dün Başkan Neçirvan Barzani Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Abdulrahman Al Sani ile bir araya gelmişti.

FORUMUN İKİNCİ GÜNÜ

Antalya Diplomasi Forumu, paneller, oturumlar ve ikili görüşmelerle bugün de sürüyor.

Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) bu yıl ikincisi düzenleniyor.

"Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" temalı ADF'nin açılışına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun yanı sıra 17 devlet ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 uluslararası örgüt temsilcisi olmak üzere 75 ülkeden katılımcı yer aldı.

 

Öne Çıkanlar