Erdoğan: Talimatı verdim, Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz

Erdoğan: Talimatı verdim, Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz
'Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi.'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 4 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala'nın tahliye edilmesi çağrısında bulunan 10 büyükelçiler için "Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler." dedi.

Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memurlara yaptığı çağrıyla ilgili olarak "Sakın bu oyunlara gelmeyin, memur olarak görevinizi yaptığınız sürece bunların hiçbiri kılınıza dokunamaz" dedi.

Erdoğan dış politikayı eleştirenler için "Anlamıyorlar" ifadesini kullananırken "Türkiye'nin daha adil bir dünya hayaliyle verdiği mücadele bunları rahatsız ediyor. Kendi kanlı geçmişleriyle yüzleşmek yerine Türkiye'ye laf atanları muhatap almıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eskişehir Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde AKP Eskişehir Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Son 19 yılda karşılaştığımız badireleri nasıl atlattıysak 2023 limanına ülkemizi kavuşturacağız. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine eninde sonunda ulaşacağız. Türk ekonomisini yatırım, üretim, istihdam sütunlarında yükseltmek için yurt içinde ve yurt dışında çaba gösteriyoruz.

Türki müteahhitler kıtanın dört bir yanında mega projelere imza atıyor. Afrika çapındaki yatırımlarımız 6.5 milyar doları geçiyor. Türkiye'nin sadece Afrika kıtasında değil farklı coğrafyalarda yazmış olduğu destan hepimizin ortak destanıdır. Türkiye'ye daha fazla yatırım çekecek çabalardan kimse gocunmamalı bilakis gurur duymalıdır. 

Ufku dar olanlar, ufku Ankara'nın ötesine geçemeyenler bizim çok boyutlu dış politikamızı anlayamıyorlar. Bazı kesimlerin attığımız tüm adımlardan rahatsızlık duyduğunu görüyoruz. Hayatında ticaret yapmamış, ihracat, üretim, kalite nedir bilmeyen Türkiye'nin Afrika'da ne işi var diyor.

Aynı soruyu tescilli sömürgeciler de soruyor. Türkiye'nin daha adil bir dünya hayaliyle verdiği mücadele bunları rahatsız ediyor. Kendi kanlı geçmişleriyle yüzleşmek yerine Türkiye'ye laf atanları muhatap almıyoruz. Onlara hak ettikleri cevabı Afrikalı kardeşlerimiz veriyor." 

'TERK EDECEKLER'

Erdoğan, partisinin genişletilmiş il toplantısının ardından Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Açık Toplum Vakfı Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönünde yaptığı açıklamaları eleştirdi. Selahattin Demirtaş için de, "serbest kalmayacak" dedi.

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.

Yasin Börü'yü öldüren Selo değil miydi? Şimdi kalktılar onu içeriden nasıl çıkarırız onun derdindeler. Yargı ne diyorsa o, çıkaramayacaksınız. Selo'nun eşi televizyona çıkıyor. Senin çocukların masumane de, Yasin Börü'nün geride bıraktığı ailesi ne? Onlar masum değil mi? Onlar şu anda anneleri ile masumane yaşıyorlar? Onları nereye koyacaksın. Sen anasın da Yasin'in anası ana değil mi?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar