Erdoğan ve Guterres'in Ukrayna ziyareti öncesi Rusya'dan iddia: Nükleer provokasyon planlıyorlar

Erdoğan ve Guterres'in Ukrayna ziyareti öncesi Rusya'dan iddia: Nükleer provokasyon planlıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Ukrayna'nın ziyareti öncesi, Moskova'dan Zaporojye Nükleer Santrali konusunda bir iddia geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bugün Ukrayna'nın Lviv kentine yapacağı ziyaret öncesinde Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Ukrayna'ya 'nükleer provokasyon' suçlaması geldi.

Bakanlık açıklamasında, Kiev yönetiminin "BM Genel Sekreteri'nin Ukrayna ziyareti sırasında Zaporojye Nükleer Santrali’nde yankı uyandıracak bir provokasyon hazırlığında olduğu" savunuldu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın "suçu Rusya’nın üzerine atmayı planladığını" ileri sürdü.

'RUSYA'YI SUÇLAYACAKLAR'

Sputnik'in aktardığı açıklamada Konaşenkov, "Kiev rejimi 19 Ağustos’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Ukrayna ziyareti sırasında Zaporojye Nükleer Santrali’nde yankı uyandıracak bir provokasyon hazırlıyor ve bunun sonucunda Rusya Federasyonu, söz konusu santralde antropojenik felaket yaratmakla suçlanacak" dedi.

Guterres'in bugün Erdoğan ile birlikte yapacağı Lviv ziyaretinin ardından, yarın Zaporojye nükleer santralini ziyaret etmesi bekleniyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, BM genel Sekreteri ile heyetinin santrali ziyaret etmesi için Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na yaptıkları başvurunun kabul edildiğini açıkladı.

Rusya'nın kontrolünde olan ama Ukraynalı çalışanların idaresinde bulunan santralın çevresinde son günlerde yoğunlaşan saldırılar yaşanıyor. Her iki taraf da birbirini suçluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar