Eski bakandan referanduma destek

Eski bakandan referanduma destek
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kürdistan referandumu konusunda görüşlerini twitter mesajıyla duyurdu.

HABER MERKEZİ - Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve Artıgerçek yazarlarından Ertuğrul Günay, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin yarın gerçekleştireceği bağımsızlık referandumuna ilişkin görüşlerini twitter üzerinden duyurdu.

Günay, "Kürtler, Persler ve Araplar gibi Ortadoğu'nun en eski halklarındandır ve bütün bunlar içinde bizim tarihen en yakın olduğumuz halktır. Yapılması gereken K.Irak'ta referanduma koşulsuz karşı çıkmak değil, sürecin barışçı ve gerçekten demokratik işleyişine yardımcı olmaktır" dediği 8 twittinde şunlara yer verdi;

"Kuzey Irak halkı, 24 Eylül'de yapılacak oylamada Irak'ın bütünlüğü içinde kalmak, yahut bağımsız olmak konusunda yeni bir karar verecek.

Akl-ı selimin beklentisi, bu karar sürecinin yeni gerginlik ve çatışmalara yol açmaması, hele IŞİD'le mücadelede zafiyet yaratmamasıdır.

Bugün konuyu görüşmek için toplanacak olan TBMM'nin konuya yaklaşım, uyarı ve önerisinin de bu noktalarda yoğunlaşması aklın gereğidir.

Kürtler, Persler ve Araplar gibi Ortadoğu'nun en eski halklarındandır ve bütün bunlar içinde bizim tarihen en yakın olduğumuz halktır.

Yapılması gereken K.Irak'ta referanduma koşulsuz karşı çıkmak değil, sürecin barışçı ve gerçekten demokratik işleyişine yardımcı olmaktır.

Referandum yapılması hemen bağımsızlık ilanı değildir. Ancak bu karar, Bağdat karşısında IKBY'nin elini güçlendiren bir adım olabilir.

Bu koşullar içinde Türkiye'nin bütünlüğünü korumak, zecri yöntemlerle değil, ancak ekonomimizi ve demokrasimizi güçlendirmekle mümkündür.

Ekonomi ve demokrasisi sağlıklı ve güçlü ülkelerden kimse ayrılmak istemez. Ekonomi ve demokrasisi çöken ülkeler ise dağılmaya mahkumdur."

 

Öne Çıkanlar