Facebook'tan ABD seçimleri önlemi: 115 hesabı kapattı

Facebook'tan ABD seçimleri önlemi: 115 hesabı kapattı
Seçimlere müdahale etmeyi amaçladıkları ileri sürülen hesaplar kapatıldı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, ABD'de yapılacak ara seçimlere müdahale etmeyi amaçlayan yabancı kuruluşlarla bağlantılı olabileceği düşüncesiyle 30 Facebook ve 85 Instagram hesabını engelledi.

Sosyal medya devi Facebook, Fransızca ve Rusça dillerindeki bazı hesapların, eş güdümlü davranışlar sergilediği için engellendiğini söylerken, 85 Instagram kullanıcısının hesaplarının da kapatıldığını bildirdi.

Facebook'un hesapları Amerikalıların yeni valilerine ve kongre üyelerine oy vermek için Salı günü sandık başına gitmesiyle kapatma kararı dikkat çekiyor. Bu seöim aynı zamanda seçmenlerin Cumhuriyetçiler hakkında ne düşündükleri ile ilgili ilk büyük sınav olması nedeniyle de önemli. The Telegraph'da yer alan habere göre, ABD yasa uygulayıcıları ve istihbarat kuruluşlarının seçim altyapısını bozma çabalarına dair hiçbir beklenti olmadığını ancak Amerikalıların sahte haberleri yaymaya yönelik Rus girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirttiği bir duyuru da yapıldı.

Facebook’un siber güvenlikten sorumlu yöneticisi Nathaniel Gleicher, blog’unda konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Gleicher, insanların şirketin eylemlerinden ve bildiği gerçeklerden haberdar olmalarını istediklerini sözlerine ekledi.

ABD seçimlerine yönelik olası dış müdahalelere karşı son dönemde önlemlerini arttıran Facebook şirketi, "koordineli" bir siyasi tutum sergilediği belirlenen ve sahte oldukları tespit edilen bazı hesapları dönem dönem siliyor.

ABD’de 2016 yılında Trump’ın kazandığı seçimde çok fazla eleştiriye maruz kalan Facebook, sahte haberlerin yayılmasına izin vermekle suçlanmıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar