Kadriye Moroğlu Lisesi'ndeki cinsel taciz olayında karar: Sanık öğretmen beraat etti

Kadriye Moroğlu Lisesi'ndeki cinsel taciz olayında karar: Sanık öğretmen beraat etti
'Yargının erkek yüzüyle her zaman ki gibi yine karşılaştık.'

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Kadriye Moroğlu Lisesinde coğrafya öğretmeninin öğrencisine yönelik cinsel taciz ve tehdit suçundan yargılandığı karar duruşmasında, mahkeme heyeti "Rahatsız edici nitelikle olsa da cinsel taciz suçu vücut bulamamıştır" gerekçesi ile fail hakkında beraat kararı verdi. 

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde öğrencisi E.K'ye yönelik cinsel taciz suçundan yargılanan coğrafya öğretmeni hakkında açılan davanın karar duruşması Küçükçekmece 17'inci Asliye Ceza Mahkemesin de görüldü. 

Karar duruşmasında fail coğrafya öğretmeni hakkında beraat kararı verildi.

Duruşma sonrası adliye önünde aile ve avukatlar açıklamada bulundu. Avukat Neziha Eken son duruşma beyanlarını, taleplerini mahkeme heyetine sunduklarını ifade ederek, iddianamede çocuğa karşı cinsel taciz ve tehdit adına suç işlendiğine yönelik kamu davası açtıklarını hatırlattı.

'SUÇU İSPAT ETTİK'

Avukat Eken, "Dosyaya sunduğumuz deliller ile tanıklarımızla biz işlenen suçu ispat ettiğimizi düşünüyoruz. Çünkü suç ortada. Suçu okulda çalışan öğretmenlerden tutunda gözleriyle görenler öğretmenin genel tavrını bilip duruşmada açıklayan tanıklarımıza kadar hepsi çok açık bir şekilde cinsel taciz suçundan olayın işlendiği açıktı" dedi. 

Mehkeme Heyetine İstanbul Sözleşmesi'ni  hatırlattıklarını söyleyen Eken, " Cisnel taciz ile ilgili taraf devletlerin hükümlülüklerini anlattık. Bu suçların etkin bir şekilde soruşturma ve kovuşturulması gerektiğini anlattık. Faillerin ödüllendirilmemesi gerektiğini söyledik. Buna rağmen fail iki suçtan da beraat etti" diye konuştu. 

Türkiye yaşayanlar olarak, hukuk mücadelesi yürüten hukukçular olarak mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Eken, verilen karara şaşırmadıklarını, yargının bu karar ile  faili ödüllendirdiğini belirtti. "Yargı yeni suçların işlenmesine yol açan karalar veriyor. Yargının erkek yüzüyle her zaman ki gibi yine karşılaştık. Bu tarz kararlar bizi, önceden de yıldırmadı yine de yıldırmayacak" diyen Eken, verilen beraat kararını Bölge İstinaf Mahkemesine taşıyacaklarını ve hukuk mücadelesine devam edeceklerini vurguladı. 

Anne Huri Kirman, mahkemenin beraat kararı vermesini beklediklerini belirterek nedenini şu sözlerle ifade etti: "Mecliste bir siyasi parti tarafından Ziya Selçuk'a cevaplaması için soru önergesi sundu. Bakana demişler ki; 'bu tacizci öğretmen görevine devam edecek mi yoksa görevden alacak mısınız?' O süreçte dava devam ediyordu. 4 gün sonra mahkeme vardı. Ziya Selçuk, 'aile davasından vazgeçmiştir, öğretmenimiz aklanmıştır' dedi. Ve ben, bu açıklamayı, tekzip ettim. Haberin yayınlandığı gazeteyi aradım, gazeteye gittim. Bu davanın sonucu zaten belliydi. Ama avukatlarımızında dediği gibi; davanın peşindeyiz" diye belirtti.

Öne Çıkanlar