Fındıklı Belediyesi'nde 'kayyım' sesleri: İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı

Fındıklı Belediyesi'nde 'kayyım' sesleri: İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı
Fındıklı Belediyesi hakkında yürütülen 'kayyım atanacak' provokasyonlarının ardından CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK - Rize'nin CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hakkındaki -iddiaları soruşturduğunu kendisinin görevden alınması halinde içeriden kimi başkan seçeceklerine bile karar verildiğini belirtti.

Müfettişlerin, 'Millet bahçeleri, millet kıraathaneleri, 100. Yıl Atatürk Parkını Kazım Koyuncu Parkına dönüştürmek, yeni yılda esnafın verdiği hediyeler ve Noel Baba ile dini değerleri rencide ettiği gerekçeleri ile sorgulama yaptıkları öğrenildi.

Yaklaşık 1 aydan beri Fındıklı Belediye Başkanı Ercümen Şahin Çervatoğlu ile CHP'li kadınlara yönelik çeşitli tehditler ve provokatif saldırılar yapılıyordu.

Başkan Çervatoğlu'na yönelik saldırılar karşısında Fındıklı halkı ve demokrasi güçleri bir araya gelerek kitlesel basın açıklamasıyla destek vermiş bu eylemin ardından çeşitli STK ve meslek örgütleri Çervetoğlu'na destek ziyaretlerine bulunmuştu.

Fındıklı MHP İlçe Başkanı, İYİ Parti İlçe Başkanı ve dünde AKP İlçe Başkanı, Çervatoğlu'na yönelik sosyal medya hesaplarından mesnetsiz iddialarda bulunarak aleyhinde kamuoyu oluşturmaya devam etti.

Günlerdir oluşturulan aleyhteki bu kamuoyu sonrası İçişleri Bakanlığı dün 2 müfettiş göndererek CHP'nin Fındıklı belediye başkanı hakkında soruşturma başlattı.


Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu 

'İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİ GELDİ'

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da "Bugün belediyemizde İçişleri Bakanlığı'nın müfettişleri de yer almakta"  diyerek İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlattığını doğruladı. "Denetlemeye gelen müfettişlerin burada olmasından hiç rahatsız değiliz", diyen Başkan Çervatoğlu, "Tam aksine bizim bütün belgelerimiz açık. Geldikleri zaman kendilerine rutin kontrol mü diye sorduğumuzda, lafı geveleyerek cevap verdiler. 'Nerden' diye sorduğumuzda 'Çayeli'nden geliyoruz' dediler, 'daha önce neredeydiniz' dediğimizde 'Yomra'da' dediler. Bende kendilerine 'Yomra İyi Parti'de Çayeli MHP'de Fındıklı'da CHP'nin, herhalde siz muhalifleri denetliyorsunuz' dedim. 'Öyle değil' denince 'beyan esastır bizde' diyerek kabul ettik. 'Gerekçe ne' dedik. 'Kaymakamlığa geldi' dediler.

'YA KAYYIM ATANACAK YA DA İSTİFAYA ZORLANACAKSINIZ'

Bize 15-20 gündür gelen bilgiler ise 'ya kayyım atanacak ya da istifaya zorlanacaksınız. Ercüment istifa etsin kendi içinizden birini seçin. Bugün hatta Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü ve il örgütü bu konuyu kamuoyuna ve halka paylaşımına karar verince yine yetkili ağızlardan ‘ya bunu yapmasaydınız yine konuşacaklar' deyip, o üç kişi yine konuştu. MHP İlçe Başkanı, İyi Parti İlçe Başkanı ve dünde AKP ilçe başkanı bu konuları konuştu" dedi.

'İSTİFAM SONRASI İÇERİDEN KİMİ YAPACAKLARINI DA BELİRLEMİŞLER'

Başkan Çervatoğlu, hakkında ki iddialarla ilgili olarak yerinegelecek kişinin dahi belirlendiğini söyledi:

"Sadece benim istifamda değil hatta ve hatta içeride kimin olacaklarını kafalarında seçtikleri bir kişiyi karar vermişler. Gerekçeleri ne dediğimizde " Millet bahçeleri, millet kıraathaneleri 100. Yıl Atatürk Parkı Kazım Koyuncu Parkına dönüştürmek. Diğer bir sorun biz yeni yılda organizasyonlar yaptık. Buradaki aileler yılbaşında ya yanı başımızda bulunan Batum'a kaçar ya evinde televizyon seyreder. Başka bir şeyler yapalım mı dedik. Kadın Meclisimizden Esnaf Meclisimize kadar. Herkes evinde yemek yaptı. Belediyemizde bir şeyler hazırladı Caddeleri süsledi. Mini bir konser organize ettik ve gece 12'ye kadar. Orada 360 esnaf çeşitli hediyeler verdi, burada çok ilginç 700 küsür hediye vardı ve Noel baba da vardı. Noel baba da dini değerleri rencide ettiğimiz yönünde, bir suçumuzda oymuş.

'BELEDİYE ÇALIŞANLARININ BANKALARDAN ALDIĞI PROMOSYONU HARAÇ OLARAK TOPLAMIŞIM'

Daha sonra da ticari faaliyetlerimizle ilgili çeşitli şeyler söyleniyor. Dün talihsiz bir partinin ilçe başkanı da talihsiz bir şey konuştu. Bir başka şeyde promosyon. Belediye çalışanlarının bankalardan aldığı promosyonu ben haraç olarak toplamışım. Bir de çöp yeri ile ilgili bir vatandaş ile tartışmamızda yine dini değerleri rencide etmekten dolayı dosyalar klasörler olduğu söylendi. O klasörlerden bir tanesini incelemek üzere bugün müfettişlerimiz geldi. Hoş geldiniz dedik ve içeride çalışmaya başladılar."

Öne Çıkanlar