Fransa'da bıçaklı saldırı: Ölü sayısı 3'e yükseldi

Fransa'da bıçaklı saldırı: Ölü sayısı 3'e yükseldi
Nice kentinde bir kilisenin yakınlarında bıçaklı saldırı düzenlendi. 3 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda yaralı var.

Fransa'nın Nice kentindeki bir kilise yakınlarında gerçekleştirilen bıçaklı saldırı sonucunda en az üç kişi hayatını kaybetti. Saldırı sırasında bir kadının başının kesildiği belirtildi.

Fransa'nın Nice kentinde Notre Dame kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

Reuters'ın haberine göre, polis, saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ve ölenler arasındaki bir kadının başının kesildiğini açıkladı. 

Bazı yerel medya kaynakları, hayatını kaybedenlerden bir erkeğin de boğazının kesilerek öldürüldüğünü yazdı. Le Figaro gazetesinin polis kaynaklarından aktardığı habere göre, hayatını kaybeden kadınlardan biri kilise içinde, diğer ise yolda bulundu. Hayatını kaybeden üçüncü kişinin ise bir erkek olduğu belirtildi.     

YETKİLİLERDEN 'TERÖR SALDIRISI' AÇIKLAMASI

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayı terör saldırısı olarak değerlendirildiğini belirtti ve saldırganın tutuklandığını duyurdu. 

Estrosi, gazetecilere açıklamasında, ölenlerden birinin kilise bekçisi olduğunu düşündüklerini, polis müdahalesinde yaralanan şüphelinin ise 'Allahu Ekber' diye bağırdığını söyledi.

Paris'te 16 Ekim'de ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Muhammed Peygamber'in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty'nin başının kesilerek öldürülmesini hatırlatan Estrosi,  "Metodlar, cesur öğretmen Samuel Paty'ye karşı kullanılanlara şüphesiz uyuyor" dedi.

Fransa'nın terörle mücadele birimlerinin saldırıya ilişkin araştırma yapacağı öğrenildi. 

MACRON NICE'E GİDİYOR

Olayın ardından Fransa Ulusal Meclisi'nde ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Başbakan Jean Castex, "Nice'de son derece ciddi bir saldırı gerçekleştiğini öğrendik. Mağdurlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmanızı rica ediyorum" dedi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ise saldırının gerçekleştiği Nice şehrine doğru yola çıktığı açıklandı. 

KARİKATÜR KRİZİ

Fransa'nın başkenti Paris'te de 16 Ekim'de ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Muhammed Peygamber'in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty başı kesilerek öldürülmüştü. Hükümet, saldırıdan sonra radikal İslam'la mücadele etmek için operasyonların artırılacağını söylemişti.

Nice kentinde ise 2016 yılında Bastille Günü kutlamaları sırasında 30 kişinin hayatını kaybettiği bir terör eylemi meydana gelmişti. Kutlamalar sırasında kalabalığın arasına giren bir kamyon en az 30 kişinin hayatını kaybetmesine, 100'den fazla insanın da yaralanmasına neden olmuştu. (HABER MERKEZİ)
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar