Fransa: Taliban yalan söylüyor

Fransa: Taliban yalan söylüyor
Le Drian, aynı açıklamada ‘Taliban'dan harekete geçmelerini istiyoruz. Onların da biraz ekonomik nefes alma alanına ve uluslararası ilişkilere ihtiyacı olacak. Bu onlara bağlı’ dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Taliban'ın yalan söylediğini, Paris'in yeni kurulan hükümetiyle herhangi bir ilişkisi olmayacağını açıkladı.

France 5 televizyonuna konuşan Le Drian, "Fransa bu hükümeti tanımayı veya bu hükümetle herhangi bir ilişki kurmayı reddediyor" dedi.

"Bazı yabancıların ve Afganların özgürce gitmesine izin vereceklerini ve kapsayıcı ve temsili bir hükümetten söz ettiler, ancak yalan söylüyorlar" diyen Dışişleri Bakanı, "Fransa bu hükümeti tanımayı veya herhangi bir ilişki kurmayı reddediyor" ifadelerini kullandı.

‘TALİBAN’A BAĞLI’

Euronews’in haberine göre daha önceki açıklamalarında ülkesinin Taliban’a baskıyı sürdürmesi gerektiğini ancak Taliban ile müzakere yürütmediklerini kaydeden Le Drian ayrıca "Taliban'dan harekete geçmelerini istiyoruz. Onların da biraz ekonomik nefes alma alanına ve uluslararası ilişkilere ihtiyacı olacak. Bu onlara bağlı" dedi.

Şimdiye kadar yaklaşık 3 bin kişiyi tahliye eden Fransa, bu amaçla Taliban ile teknik görüşmelerde bulunmuştu.

Le Drian, Afganistan'da hala birkaç Fransız uyruklu ve Fransa ile bağları olan birkaç yüz Afgan'ın kaldığını belirtiyor.

Öne Çıkanlar