Fuat Oktay öğrencileri hedef aldı: Gençlerimizi teröre ve fitneye alet ediyorlar

Fuat Oktay öğrencileri hedef aldı: Gençlerimizi teröre ve fitneye alet ediyorlar
'Kurumlarımızın gençlerimize sahip çıkması sonucunda berrak zihinleri artık avlayamayıp, hücre evlerine götüremeyenler, 'barınma hezeyanı' diye bir açık hava tiyatrosu sahneledi.'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde (ASBÜ) '2021-2022 Akademik Yılı Açılışı Konferansı'na ve 'Hazine Müzesi' açılışına katıldı. Oktay, buradaki konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve barınma sorununu dile getirenleri hedef aldı.

ASBÜ'yü dünyanın ilk 100 üniversitesi listesinde sosyal bilimler alanında üst sıralarda görmeyi arzu ettiklerini söyleyerek, "Akademik nitelik ve üretimden yana attığımız adımların önünü kesemeyenler, öğrencilere rektörlerin aracının önünü kestirip, gençlerimizi teröre ve fitneye alet ediyorlar" iddiasında bulundu.

'REKTÖRÜN ARACININ ÜZERİNDEN TEPİNEN BİRİ ÖĞRENCİ OLAMAZ'

Oktay, öğrencileri hedef aldığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Rektörünün aracının üzerinde tepinen bir şahıs öğrenci olamaz; özellikle sosyal bilimlerde. Kurumlarımızın gençlerimize sahip çıkması sonucunda berrak zihinleri artık avlayamayıp, hücre evlerine götüremeyenler, 'barınma hezeyanı' diye bir açık hava tiyatrosu sahneledi. Çoğu öğrenci bile olmayan bu gruplar ömrünü kuru gürültüyle geçirirken, gözü gönlü okumakta ve hayata atılmakta olan gençlerimiz pek çok alanda başarıyla kariyer yolunda ilerlemektedir."

"Gençlerimizin eline taşları, sopaları değil, kitapları, kendi fikir dünyasından çıkan projeleri yakıştırıyoruz. Sevgili öğrenciler; aklınızda temelsiz hevesler değil tüm insanlığa fayda sağlayacak fikirler, kendi zihin süzgecinizden geçirdiğiniz düşünceler olsun. Yüreğinizde daima cesaret ve inanç önünüzde yüreğinizi koyacağınız hedefleriniz olsun. Bugüne kadar daima gençleri desteklemiş kadrolar olarak bizler her zaman sizin yanınızdayız."

Öne Çıkanlar