Gazeteci Hatice Şahin’e 6 yıl 3 ay hapis cezası

Gazeteci Hatice Şahin’e 6 yıl 3 ay hapis cezası
Gazeteci Hatice Şahin’e DTK faaliyetlerini takip ettiği için ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) etkinliklerini takip eden gazeteci Hatice Şahin’in hakkında "örgütü üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Şahin katılmazken, avukatı Resul Temur hazır bulundu.

İddia makamı "Ezel" ve "Firar" kod adlı gizli tanıkların beyanları, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kongreya Jinên Azad (KJA) üyeliğinin, Şahin’in DTK etkinlikleri olduğu dönemdeki uçuş bilgileriyle birlikte değerlendirildiğinde Şahin’in üzerine atılı "örgüt üyeliği" suçunu işlediğini öne sürerek, hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Şahin’in avukatı Resul Temur, dosyanın Firar ve Ezel kod adlı gizli tanıkların beyanlarına vücut vermek adına müvekkilinin hiç ilgisi olmayan bir dosyadan gözaltına alındığını belirterek, el yazmasından oluşan ve doküman olduğu iddia edilen belgelerin dosya arasına alındığını dile getirdi. Gizli tanıkların ifadelerinin bir bütün olarak dosyaya sunulmamasına dair İstinaf Mahkemesi’nin kararlarını mahkemeye sunan Temur, gizli tanıkların ifadelerinin bir bütün olarak dosyaya konulmasını istedi.

"Müvekkilin DTK faaliyet yürüttüğü iddia edilmiştir. DTK bünyesinde yönetsel faaliyet yürüten, koordinasyon sağlayan kişiler açısından cezalandırılma yönüne gidilmiştir. Bunların hepsi müvekkil açısından tali yalanlardır. Gizli tanık beyanı bunlarla somutlaştırılmaya çalışıldı" diyen Temur, belirttiği hususların dikkate alınarak müvekkilinin beraatını istedi.

Duruşmaya verdiği kısa sürenin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Şahin’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. (MA)

Öne Çıkanlar