‘Geber’ diyen Nail Nogay yaşlılara da ‘ısınamamış’

‘Geber’ diyen Nail Nogay yaşlılara da ‘ısınamamış’
Görevden alınan Nail Nogay herkese hakaret ediyormuş.

'Evde kal' çağrılarına geçinmek için uyamadığını diye belirten 'açım' bir yurttaşa 'Geber' diyen  İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay'ın hakaret içeren başka ifadeleri de ortaya çıktı.

Tepkiler üzerine görev,nden alınan "Geber" diyen Noğay’ın 2003’te görev yaptığı huzurevinden ayrılırken de "Yaşlılara pek ısınamadım" dediği ortaya çıktı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Noğay, Semiha Şakir Huzurevi’ndeki görevinden ayrılırken Huzurevinden Eyüp Çocuk Yuvası’na atanmasıyla ilgili konuşmasında, "Kısmet burasıymış. Yaşlılara pek ısınamadım. Çocukları çok severim. Yaşlılar sonuçlanan bir şey. Ama çocuğun geleceği var" ifadelerini kullanmış.

Noğay'ın daha önce de CHP için "Tam olarak görevleri vatana ihanettir" ifadelerini kullanan Noğay, kadınlar için ise "Kadın özgür olduğunda değil aile olduğunda mutludur" paylaşımında bulundu.

Öte yandan 48 Roman sivil toplum kuruluşu, Noğay’ın "Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım" diyen yurttaşa "Geber" demesine sert tepki gösterdi. Açıklamada, "Görevini kötüye kullanması ve nefret dolu üslubu kabul edilemez" denildi. Roman Strateji Eylem Planı ivedilikle hayata geçirilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, "Bu eylem planını uygulaması gerekenlerin de ayrımcı bakış açısından ve ırkçı zihniyetten uzak olması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar