Gebze'deki Mitsubishi fabrikasında direniş büyüyor

Gebze'deki Mitsubishi fabrikasında direniş büyüyor
Kocaeli’deki Mitsuba Otomotiv Fabrikası’nda, 9 arkadaşları işten atıldığı için fabrikayı terk etmeme kararı olan Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürdürüyor.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mitsuba Otomotiv Fabrikası’nda DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen işçilerin fabrika içerisinde direnişe geçmesinin üzerinden 20 saat geçti.

9 işçinin iş sözleşmelerinin feshedildiği fabrikada Birleşik Metal-İş Sendikası’na bağlı işçiler, fabrikayı terk etmeme kararı aldı. Fabrika yönetimi tarafından kendilerine mobbing uygulandığını iddia eden yaklaşık 120 işçi, toplu sözleşme imzalanmadan ve işten çıkarılan arkadaşları işlerine geri dönmeden eylemlerine son vermeyeceklerini açıkladı.

Diğer sendikalara üye işçiler de içeride direniş başlatan işçilere destek vermek için fabrika önüne geldi. Halayların çekilip türkülerin okunduğu Mitsuba Otomotiv Fabrikası önündeki destek gösterileri sürüyor. EMEK Partisi Kocaeli İl Başkanın Arzu Erkan da işçilere destek vermek için Gebze’ye geldi. Erkan, fabrika önündeki halaya katıldı.

VALİ KONUYA DAHİL OLDU

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise işçilerin taleplerine ve eylemlerine sessiz kalamadı. Önce işveren ile konuşan Vali Yavuz, sendika temsilcileri ile görüştü. Olayın kısa sürede sonlanmasını talep eden Vali Yavuz, işveren ile sendika temsilcilerinin masaya oturmasını istiyor. (ANKA)

Öne Çıkanlar