Sokakta yatan üniversiteli: Bütün utanmazlar üstüne alınabilir, hepiniz iki yüzlüsünüz

Sokakta yatan üniversiteli: Bütün utanmazlar üstüne alınabilir, hepiniz iki yüzlüsünüz
'Birlik adı altında birileri sahiplensin artık bu gençleri.'

Yağmur Kaya 


ARTI GERÇEK- Kadıköy'de Yurttaş  Meclis'nin düzenlediği eylem de açık kürsü kurularak söz alan bir öğrenci, Türkiye'nin en prestijli üniversitesinde hukuk fakültesi okuduğunu ancak kendisini bir "Hiç" gibi hissettiğini ifade ederek, İstanbul'a dün ilk defa ayak bastığını ve geceyi kalacak yeri olmadığı için sokakta geçirdiğini vurguladı. 

Yine dün gece bir sendikaya kendisine yardımcı olabilir umuduyla gittiğini ancak dikkate alınmadığını söyleyen bu genç, anne ve babasının emekçi olduğunu ve kendisini okutabilmek için büyük emek, çaba sarf ettiklerini söyledi. Üniversiteli, hem muhaliflere hem de iktidara eleştiride bulunarak, gençlik adına mücadele edeceğini söyledi. 

'KENDİMİ BİR HİÇ GİBİ HİSSEDİYORUM'

Hukuk öğrencisi, "Hükümeti eleştirenlerin iki yüzlülüğünden bıktım, hükümetten zaten bıktım.20 yaşındayım,20 yıldır bu hükümetteyim. Ne gençliğimden anladım, ne bir şeyden anladım. Sabah 6'da gidiyorum tarlaya, akşam 7'de çıkıyorum. Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden birinde hukuk kazandım. Ama hiç gibi hissediyorum, sahiplenilmek istiyorum. Bu hükümetle de olmazsa da, birlik adı altında birileri sahiplensin artık bu gençleri."

Öne Çıkanlar