Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a silahlı saldırı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a silahlı saldırı
Evinin önünde sopalı ve silahlı bir grubun saldırısına uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, hastanede tedavi altına alındı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a evinin önünde saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bir basın açıklaması yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ankara'nın ortasında siyasi terör faaliyetine kalkışanlara karşı dimdik duracağız" dedi. Ankara Valiliği ise saldırganların yakalanma çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, evinin önünde yaklaşık 5 kişilik bir grubun silahlı ve sopalı saldırısına uğradı. Başından ve yüzünden yara alan Özdağ'ın Ankara Memorial Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındığı öğrenildi.

BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A SESLENDİ: KORKMUYORUM

Özdağ, saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Bahçeli'ye sesleniyorum; korkmuyorum, susmayacağım. O gençlere sesleniyorum, kendinizi kullandırmayın. Selçuk Özdağ ancak öldürülürse susar" dedi.

Özdağ, "Bunların susturma yolu; kavga, sopa, silah küfür. Ben Ülkü Ocakları Başkanlığı'nda yıllarca hizmet ettim. Burası orman kanunlarının olduğu Türkiye olmayacak. Bu devam ederse Türkiye için kötü olur. Bundan sonra farklı şeyler söyleyeceğim. Arkadan saldırdılar, yumruklaştık. Silah doğrulttular. Şoförüm silahla çıkınca korkup kaçtılar. Bunlar Türkiye'de iktidarda kalırsa herkese küfür etmeye devam edecekler" ifadelerini kullandı.

KRT TV'nin canlı yayına bağlanan Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Bahçeli'ye sorular sormuştum MHP yandaşları bana hakaretlerde bulundular. Bahçeli istediğini söyleyecek. Biz sorular sorduğumuz zaman bize sopalarla silahlarla saldıracaklar. Bu bir hukuk reformu... Doğru hukuk reformu yapacaklar. Ben buradan bunlara oy verenlere sesleniyorum. Dikişler var, elim kırık. Bunlarla boğuşmaktan. Boğuşmamış olsam, biz silahımızı çekmesek ateş etmesek belki de ölmüştüm.

Susmayacağım, korkmayacağım. Gençleri de kimse kullanmasın, gençler kullandırtmayın kendinizi. Ben soru sordum 17-25 Aralık Bahçeli için ne ifade ediyor dedim. 

Selçuk Özdağ susmaz, Selçuk Özdağ ancak öldürürlerse susar. Aziz millete sesleniyorum, bunların hukuk reformu bu. Kendilerini eleştirenleri susturmanın yolu silah, sopa, hakaret, küfür... Bunları yapıyorlar. Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım. Ben 5 sene ülkü ocaklarında çalıştım, 7 sene idamla yargılandım, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yardımcılığını yaptım. Bu saldırı demokrasi ayıbıdır. Türkiye'yi zorbalar ülkesi yapmayacağız. Burası orman kanunlarının geçerli olduğu bir ülke olmayacak. Sayın cumhurbaşkanı bu failleri bulun. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman korkmadım. Kenan Evren'den de korkmadım. Konuşmaya da devam edeceğim. Farklı şeyler de söyleyeceğim. 

Arabaya biniyordum bana arkadan saldırdılar. Onlarla boğuşmaya, yumruklaşmaya başladım. Bana hiçbir şey söylemediler. İki kişi bana silah doğrultmuştu. Şoförüme de silah doğrultmuştu. Şoförüm silahla ateş etmeye başlayınca korktular ve çekildiler."

GELECEK PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Söz konusu hadise ile maalesef ülkemizin geldiği noktayı, demokrasi diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen hiçbir siyasinin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar gördük" dedi.Özcan, saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcımız ve Manisa eski milletvekilimiz Sn. Selçuk Özdağ, bugün Ankara’daki evinin önünde saat 12:15 sularında 'sopalı ve silahlı' bir saldırıya uğramıştır.

Yaklaşık beş kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Sayın Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralanmıştır. Olay anında yanında bulunan şoförü tarafından hızla Memorial Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınmıştır. Güvenlik görevlilerimizin incelemeleri devam etmektedir.

Olayın sorumlularının gecikmeksizin ortaya çıkarılmasını ve yargıya teslim edilmesini bekliyoruz. Söz konusu hadise ile maalesef ülkemizin geldiği noktayı, demokrasi diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen hiçbir siyasinin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar gördük. Bu saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır.Tedavisi devam eden Sayın Genel Başkan Yardımcımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyor ve bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

DAVUTOĞLU: SİYASİ BİR TERÖRLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Saldırının ardından bir basın açıklaması yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ankara'nın ortasında siyasi terör faaliyetine kalkışanlara karşı dimdik duracağız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenen Davutoğlu, "Ülkedeki her türlü olumlu ve olumsuz sürecin sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamındadır. Kendisiyle birlikte de siyaset yapmış bir siyasetçinin uğradığı saldırıyla ilgili açıklama bekliyoruz" dedi.

Saldırıyı düzenleyenlere karşı, "Biz bu memleket için canını, kanını ortaya koyanlar olarak ötekileştirmenin en sert dilini kullananlara karşı geri adım atacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar" diyen Davutoğlu, "Siyasi terörle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Mardin'deki programını iptal ederek Ankara'ya yola çıkacaklarının bilgisini verdi. 

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik silahlı saldırıda bulunanları yakalama çalışmaları yürüttüklerini duyurdu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "26. Dönem Milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ, ikametgahının önünde fiziki saldırıya uğramış olup, hastanede tedavi altına alınmıştır. Saldırganların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

TEMURCİ: BU AŞAĞILIK SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Saldırıyı Twitter'dan duyuran Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci da "Korkaklarla ve alçaklarla mücadelemiz kesintisiz sürecektir" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı kınayan Temurci, "Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ Abimize evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıda bulunulmuştur. Bu aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.

ÜSTÜN: BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün de sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Cuma namazına gitmek için evinden çıkan Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramıştır. Maalesef Türkiye’nin geldiği nokta bu. Memleket için ne bedel ödenecekse, gençliğimizden beri ödedik. Ödemeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan Özdağ'a yönelik saldırının MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın hedef gösteren paylaşımlarının ardından gelmesi dikkat çekti. Yalçın, iki gün önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Özdağ için 'siyaset bukelamunu' ifadelerini kullanmış ve "Özdağ, ülkücülükte tutunamadığı, ülkücü kalamadığı için sicilli dönekler ve bukalemunlar zümresinin ilk sıralarına adını yazdırmıştır" diye yazmıştı.

Özdağ'ı hedef gösteren Yalçın, özetle şunları söylemişti:

"Selçuk Özdağ adında bir siyaset bukalemunu, son sığındığı kapı halktan itibar görmeyince, çareyi milletimizin sevgiyle kucakladığı MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ve teveccühünü esirgemediği partimize çatarak gündeme gelmekte bulmuş. Bu Selçuk Özdağ ne tür bir âdemdir, biraz analiz edelim. Kendisi hasbelkader MHP ve Ülkücü camiada başladığı siyasi hayatına BBP ve AK Parti ile devam etmiş; ardından İYİ Partili olmuş, son olarak da Gelecek Partisi kurucular kuruluna girmiştir.

Ülkücülük kalın geldiği için taşıyabilecekleri daha kolay yükler arayan bu gibi gevşekler; siyaset tarihimizde dönek, hain, oportünist, revizyonist, bukalemun, satılmış, satıcı gibi sıfatlarla alınmaktadır Sayın Özdağ da ülkücülükte tutunamadığı, ülkücü kalamadığı için sicilli dönekler ve bukalemunlar zümresinin ilk sıralarına adını yazdırmıştır."

NE OLMUŞTU?

Daha önce de Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki evine tüfekle ateş açılmış, saldırı sırasında evde olmayan Üstün saldırıdan kurtulmuştu.

İki hafta önce de Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçiler, otomobili ile seyir halinde olduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Olaydan yara almadan kurtulan İşçilik’in otomobiline 4 kurşun isabet etmişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar