Gergerlioğlu: Ayasofya'yı açarak kötülüklerinizi örtemezsiniz

Gergerlioğlu: Ayasofya'yı açarak kötülüklerinizi örtemezsiniz
'Ayasofya’yı açarak kötülüklerinizi örtemezsiniz. Şu topluma karşı yaptığınız soykırımcı uygulamaları örtemezsiniz.'

Meclis Genel Kurulu'nda kendisine dönük sataşmalara yanıt veren HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu "Ayasofya’yı açarak kötülüklerinizi örtemezsiniz" dedi.

Gergerlioğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Baro yasasını konuşuyoruz ama ülkede yargı diye bir şey kalmadı. Ülkede hukuk devletini geçiniz devlet diye bir şey kalmadı. Dünya kriterlerini, dünya endekslerine bakıyoruz, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, Afrika ligine düşmüş bir Türkiye görüyoruz.

Urfalı Şenyaşar ailesinin 3 ferdi öldürülmüştü, Milletvekili olarak duruşmayı gözlemek üzere Malatya 3. Ağır Ceza’daydık. Duruşmaya girmeye hazırlandık Duruşma yargıcı milletvekillerini içeri almayacağını söylüyordu. Ne gizlenmeye çalışılıyor anlamıyoruz.

Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi kaçırılıp işkence gördüğünü söyleyen Gökhan Türkmen ki 9 ay boyunca Yasin Ugan 6 ay boyunca işkence gördüğünü söylüyordu, bu beyanlarından sonra ne oldu? Hakim duruşmalara herkesi yasak getirdi milletvekilleri dahil duruşmalara giremiyor.

Bütün Adaletsizliklerden sonra iktidar ne yapıyor? Ayasofya’yı cami olarak çeviriyor. Yani ne yapıyor? Dine karşı dini kullanarak halkı kandırmaya çalışıyor. Dine karşı dini kullanmaya çalışıyor. Merhum Ali Şeriati’nin bir kitabıdır lütfen herkes okusun, muazzam bir eserdir.

Ali Şeriati kitabında nerelerden başlar? Hz. Musa zamanında Firavun’un yanında saf tutan Bel’am İbn Baura isimli din adamının din adına nasıl kandırdığını anlatır Hz. Musa’ya nasıl karşı çıktığını anlatır.

Ali Şeriati kitabında Hz. İsa’ya karşı statükocu Yahudi anlayışının nasıl Hz.İsa’ya karşı çıktığını dini kullanarak insanlara hakkı hukuku getirmeye çalışan Hz.İsa’ya karşı çıktığını anlatır.

Hz. Muhammed insanlara hakkı, hukuku, özgürlüğü, adaleti anlatmaya çalıştığı zaman o günkü Yahudi din adamları masallar ile kuruntular anlatırdı ki Hz. Peygamberin arkasından gidilmesin, işte bugün Ayasofya’nın cami ilan edilmesi hep benzeri hadiselerdir.

Hz. Ali’ye karşı Muaviye mızrakların ucuna ayetleri taktı, dini kullandı ve insanları kandırmaya çalıştı. Bugün de Ayasofya’nın açılması dini kullanarak insanları kandırmaktır, insanları çürümüş, yozlaşmış Ak Parti iktidarı karşısında kandırmaktan başka bir şey değildir.

Başörtüsü mücadelesini başörtüsünü istismar edesiniz diye vermedik. Ben yıllarca başörtüsü yasağına karşı mücadele etmiş bir insanım siz bugün başörtüsünü her vesile ile insanların önüne sürerek çürümüş, kokuşmuş anlayışınızı başörtüsü ile örtün diye biz bu mücadeleyi vermedik!

Yaptıklarınız ile bu toplumu dinden soğutuyorsunuz. Bunu çok iyi bilin. Tüm istatistikler bunu gösteriyor. Şu anda bu toplumda gençlerin dinden soğumasının en büyük nedeni AK Parti iktidarının yaptığı uygulamalardır.

Burada kitabın ortasından konuşuyorum. CHP’li arkadaşlar da bunu dikkatle dinlesin. Dün başörtüsü konusunda bu kadar radikal, yanlışlıklar yapmasaydınız bugün bu AK Parti iktidarı bu kadar kötülüklerini başörtüsü ile örtmeye kalkmazdı. Kitabın ortasından konuşuyorum.

Ayasofya’yı açarak bütün bu kötülüklerinizi örtemezsiniz. Şu topluma karşı yaptığınız soykırımcı uygulamaları örtemezsiniz.

Ateizm derneği başkanı ne diyor biliyor musunuz arkadaşlar? Bakın AK Partililer bunu iyi duysun. "Sağolsun, AK Parti iktidarı, sağolsun bizim faaliyet yapmamıza gerek yok diyor. Sayelerinde zaten herkes ateist oluyor." diyor. "Devam etsinler yaptıklarına."

Hayatım boyunca hakkı hakikati savunmaya çalışan insan hakları savunucusuyum. Köşe yazdığım gazetede hakkı, hukuku savunduğum için başka gazeteyi eleştirdiğim için daha açık söyleyeyim Akit Gazetesi’nin gayri ahlaki yazılarını eleştirdiğim için bir başka gazeteden ihraç edildim.

Bir Türk olmama rağmen, Kürt meselesindeki haksızları beyan ettiğim için, doktorluk görevimden ihraç edildim, yetmedi ardından daha başka cezalandırmalar da geldi.

Belki bilmeyeniniz vardır, yıllarca Mazlum-Der Başkanlığı yaptım, başörtüsü. Şu anda istismar edilen başörtüsü için yıllarını vermiş bir insanım. Biz hiçbir zaman için sizin iktidarınızın başörtüsünü, camiyi istismar etmesi için bu mücadeleyi vermedik. Hiçbir müslüman da vermedi."

Öne Çıkanlar