Gergerlioğlu: Sivil direniş büyütülmeli

Gergerlioğlu: Sivil direniş büyütülmeli
Adalet Nöbeti’nin 12’nci gününde mesaj yollayan Gergerlioğlu, ‘Etkili bir sivil direnişin büyütülmesi lazım’ dedi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu vekilliğinin düşürülmesinin ardından Genel Kurul’da başlattığı oturma eylemi 12’nci gününde partisinin Genel Merkezi’nde devam ediyor. Gergerlioğlu 12’nci gününde aldığı destek ile daha moralli olduğunu söylüyor. Diğer yandan Gergerlioğlu’na Türkiye’nin dört bir yanından misafirler gelmeye devam ediyor. 

Adalet Nöbeti’nin 12’nci gününde Artı Gerçek’e konuşan Gergerlioğlu, şu mesajı yolladı:

"Herkese günaydın dostlar. Bugün Adalet Nöbeti’mizin 12’nci günü. Ülkenin dört bir yanından gelen misafirlerimiz oluyor. Basın mensuplarının sorularını cevaplandırmaya devam ediyorum. Ve herkes için adalet diyoruz.  Adalet nöbeti bir çığ gibi büyüyor. Çünkü adaletsizlik her yanımızı sarmış durumda. Ne yapalım diyoruz ama yapmamız gerekeni de yapmıyoruz. Etkili bir sivil direnişin büyümesi lazım. Sivil bir isteğin büyümesi lazım. Bunun için bu adalet nöbetine hepimizi katılması büyük önem taşıyor. Yoksa yarın da adaletsizlik devam edecek."

‘İNSAN HAKLARI SORUNU BÜYÜYECEK’

"Türkiye’deki insan hakları sorunu giderek büyüyecek. Biz kendi davamıza sahip çıkmak zorundayız. Zorundayız ne demek? Bize yapılan hak ihlallerine karşı mücadele etme davasıdır. Herkese yapılan ihlallere karşı mücadele etme davasıdır.  Tüm insanları kucaklamak durumundayız. Sadece kendi etnisitemizi, kendi dinimiz değil tüm insanları kucaklayan anlayış olmadığı sürece kurtuluş yok maalesef."

Öne Çıkanlar