Gezi Davası tutukluları: Dişimizle, tırnağımızla kazanacağız

Gezi Davası tutukluları: Dişimizle, tırnağımızla kazanacağız
Avukatların sürdürdükleri Adalet Nöbeti’ne mesaj gönderen Gezi tutukluları, Gezi’ye sahip çıkmaya devam ettiklerini belirterek, 'Dişimizle, tırnağımızla kazanacağız' dedi.

Gezi Davası’nda verilen hapis cezalarını protesto amacıyla avukatların Çağlayan Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. Eylemde, "Herkese için Adalet" yazılı pankart açıldı. Eyleme, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek verdi.

YARGILAMA DEĞİL FAALİYET

Burada söz alan avukat Elif Sıla Aşık, Gezi Davası’nda verilen kararının eşi benzerinin olmadığını söyledi. Hukuksuz ve delilsiz bir şekilde cezaların verildiğini dile getiren Aşık, "Yargılama demekten utanç duyduğumuz bu ‘faaliyet’ sonucunda sıfatları ‘Hakim’ olan ancak tamamen tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirmiş, yargı onları tarafından bir hüküm verildi. Eminiz ki bu hüküm Türkiye’nin tarihine bir kara leke olarak geçti" dedi. 

‘HALK DİRENİŞİNİ KİRLETMEK İÇİN VERİLDİ’

Verilen cezanın halk direnişini kirletmek için verildiğini belirten Aşık, "Türkiye’de hukukun, demokratik itirazların ve umudun üzerine karanlık bir perde örtebileceklerini düşündüler. Ancak biz biliyoruz ki; bu hüküm; katilleri değil, şiddete karşı yaşamı savunanları cezalandırmak içindir. Biz biliyoruz ki bu hüküm; Gezi Parkı hala taksim meydanımızın en güzel yerinde, kılına dahi dokunulmadan yerinde duruyor diye verilmiştir. Biz biliyoruz ki; bu hüküm; haklı itirazlarımız birer birer teslim olsun, en demokratik, en yaşamsal ve en barışçıl taleplerimiz için bir daha asla sesimiz çıkmasın diye verilmiştir" ifadelerini kullandı.

‘GEZİ’Yİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Aşık, yargılamada yer alan üye hakimin AKP’li olmasına da dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arkadaşlarımız, AKP gömleğini çıkarıp Yargıç cübbesini üstüne giyen hakimlerin değil, demokratik ve barışçıl mücadeleye yön veren insanca ve onurlu yaşamı savunan halkın adaletine güveniyor. İşte bu yüzden bu karanlık gidene kadar, İnsan, hava, su ve toprak için adalet sağlanana kadar, Yurttaşlarımız bir kere daha polis şiddetiyle katledilmeyene kadar Kadınların kahkahasına, gençlerin mizahına, barış talep eden, birbirlerine kenetlenmiş ellere gaz fişeği ve TOMA ile saldıranların ve bunlara ilişkin bütün talimatları verenlerin cezasız kalmadığı günleri görene kadar geziyi savunmaya devam edeceğiz."

‘DİŞİMİZLE TIRNAĞIMIZLA KAZANACAĞIZ’

Ardından Av. Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Mücella Yapıcı’nın gönderdiği mesaj okundu. Mesajı Av.Cengiz Babalık okudu. Atalay, Kahraman ve Yapıcı’nın gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı: "Önünde bulunduğunuz binanın özellikle ceza davaları açısından, hukukla pek de ilgisinin kalmadığını artık ne yazık ki kabul etmek zorundayız. Türkiye ne yazık ki uzunca bir süredir ‘insan haklarına saygılı, sosyal bir hukuk devleti’ olma niteliğini kaybetmiştir. Biz memleketimizin eşit ve özgür geleceği için insan haklarına saygılı, sosyal bir devleti gerekirse dişimizle, tırnağımızla söke söke kazanacağız. Gezi direnişimiz, bu memleketten ve insanımızdan umudu kesmemiz gerektiğini kanıtlayan tarihsel bir andı. Gezi, bu memleketin ve aydınlık geleceğimizin mümkün ve elimizi uzattığımızda erişebileceğimiz kadar yakınlıkta olduğunun göstergesidir."

Eylem, Kaftancıoğlu ve Tanal’ın konuşmaları ardından alkışlarla son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar