Gezi Direnişi'nde gaz fişeğiyle vurulan Aydoğan: Dosyayı zamanaşımına uğratmaya çalışıyorlar

Gezi Direnişi'nde gaz fişeğiyle vurulan Aydoğan: Dosyayı zamanaşımına uğratmaya çalışıyorlar
Gezi Direnişi'nde yaralanan Aydın Aydoğan'ın hukuk mücadelesi devam ediyor. Aydoğan, dosyanın zamanaşımına uğratılmasına 6 ay kaldığını söyledi.

Gezi Direnişi'nde polisin attığı gaz fişeğiyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan'ın dosyasında zamanaşımının dolmasına 6 ay kaldı. Aydoğan, "Zamanaşımı süresini doldurmaya çalışıyorlar" dedi.

Gezi Direnişi'nde yaralanan Aydın Aydoğan, 8 yıldır hukuk mücadelesi yürütüyor. Aydoğan,dosyasının yaklaşık 1 yıldır bulunduğu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Faili Meçhul Büroya dilekçe vererek dosyasının faili meçhulden çıkarılmasını talep etti.

2017’de ulusal kriminal dairesinden gelen dokümanların, dosya ve adli emanette olmadığına söyleyen Aydoğan, "CD ve kitapçığın akıbetini ve bulunmasını, dosyamın tekrar memur suçlar bürosuna gönderilmesini ve soruşturmada adı geçen kolluk güçleri hakkında ivedilikle soruşturmanın genişletilerek sürdürülmesini talep ediyorum" dedi. 

Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'ya konuşan Aydoğan, "Beni vuran şüphelileri görenlerin ifadeleri alınmıyor. Dosyamın zamanaşımına gitmesine çok az kaldı. Neredeyse 8 yıldır ben bu süreçle baş etmeye çalışıyorum. Dosyamda gizlilik kararı var. Kendi dosyama bakamıyorum. Bu kararın kalkmasını istiyorum" diyerek sürece tepki gösterdi.

Aydoğan, 10 gün içinde Anayasa Mahkemesi’ne de başvuracağını belirtti.

Öne Çıkanlar