Polisten gözaltındaki gence: TEM’den çıkamazsınız

Polisten gözaltındaki gence: TEM’den çıkamazsınız
Gözaltına alınan genç, polisin kendisine 'Yaptığınız eylemlere dikkat edin. Bir dahaki gelişinizde TEM'den kolay çıkamazsınız' dediğini söyledi.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi'nde 18 Mayıs'ta, devrimci önderlerden İbrahim Kaypakkaya için yapılan anmanın ardından etkinliğe katılan gençler polis baskısına maruz kaldı. Komün Meclisleri üyesi Ulaş Can Taylan Arguş, polisin etkinlik ardından mahalleyi ablukaya alıp, etkinlik fotoğraflarını mahalleliye göstererek, üzerlerinde baskı kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Arguş, polisin "Bu fotoğraftakileri bize bildirin. Bildirmezseniz, yardım ve yataklık suçu işlemiş olursunuz" sözleriyle mahallelileri ihbarcılığa zorladığını söyledi. 4 gün boyunca bu durumun devam ettiğini belirten Arguş, daha sonra gözaltına alındığını ancak mahalledeki polis ablukasının sürdüğünü dile getirdi.

‘BİR DAHAKİNE KOLAY ÇIKAMAZSINIZ’

22 Mayıs'ta mahallede gözaltına alındığını ifade eden Arguş, "Ben ve mahallede 2 arkadaşım saat 16.20'de alındık. Direkt TEM'e götürülüp, sorgulandık. O esnaya kadar herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadı. 10 polis tarafından sorgulandım. Bana sürekli psikolojik baskı uyguladılar. Polis, ‘Senle irtibat halinde olalım. İletişimi koparmayalım. Seni biliyoruz. İlk defa senle tanışmıyoruz. Yaptığınız eylemlere dikkat edin. Bir dahaki gelişinizde TEM'den kolay çıkamazsınız' diyerek, baskı uyguladı. Saat 23.00'ten sonra Güvenlik Şube'ye sevk ettiler. Orada gözaltı işlemlerim yapıldı. Ardından Adli Tıp Kurumu’na götürülerek, serbest bırakıldım" dedi.

‘MAHALLEDE BASKI ARTTI

Polisin kendilerini mahalleliye hedef gösterdiğini kaydeden Arguş, "Uzun süredir mahallelerde politik etkinlikler olmazken, bu baskı zincirinin kırılması ardından zinciri tekrardan toparlamak için baskıları daha artırdılar. Şuanda sürekli takip ediliyorum. Yaptıklarımız demokratik etkinliklerdir. Bundan bile korkuyorlar" dedi.

Öne Çıkanlar