Gözaltındaki kadınların ifadeleri alınmaya başlandı: 8 Mart Kadınlar Günü mitingi suç sayıldı

Gözaltındaki kadınların ifadeleri alınmaya başlandı: 8 Mart Kadınlar Günü mitingi suç sayıldı
Diyarbakır’da gözaltına alınan kadınların ifadeleri alınmaya başlandı. 25 Kasım yürüyüşü, İstanbul Sözleşmesi’nin fes edilmesine karşı eylemler ve 8 Mart mitingi suçlama olarak yöneltildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 16 Mart'ta kimi kentlerde yapılan ev baskınlarında aralarında siyasetçi, sivil toplu örgütü temsilcisi ve sendika yöneticilerinin de olduğu 24 kadın gözaltına alındı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan kadınların dün akşam ifadeleri alınmaya başlandı. Mezopotamya Ajansı’nın edindiği bilgilere göre, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya ile birlikte 6 kişinin avukatları eşliğinde ifadeleri alındı. Yapılan sorgulamada ise kadınlara, katıldıkları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yürüyüşü, İstanbul Sözleşmesi’nin fes edilmesine karşı yapılan eylemler ve 8 Mart Kadınlar Günü mitingi suçlama olarak yöneltildi.

Bu suçlamalara dair ifade veren 7 kadının savcılık sorguları için bugün adliyeye sevk edilmeleri beklenirken, diğer kadınların ifade işlemleri devam ediyor. 

 GÖZALTINDAKİ KADINLAR 

Gözaltında tutulan kadınların isimleri şöyle: Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, dernek yöneticisi Nevin Oyman ve dernek üyesi Fatma Gültekin, yerine kayyım atanan Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Remziye Sızıcı, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Gülşen Özer, Yenişehir Belediye Meclis üyesi Emine Kaya, SES Diyarbakır Şube Kadın Sekreteri Fatma Yıldızhan, TÜMBEL-SEN Şube Eşbaşkanı Nihal Yanık, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Sekreteri Hatice Efe, BTS Şube Kadın Sekreteri Bahar Uluğ, TJA Aktivistleri Zekiye Güler ve Jale Okkan ile Sakine Karadeniz, Birsen Güneş, Hazal Yıldırım, Safiye Akdağ, Esma Efetürk, Yıldız Kardaş, Evin Yelboğa, Ayşe Emine Akşahin, Emine Çetiner ve Keziban Kuday ve ismi öğrenilemeyen bir kadın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar