Gözaltından haberle döndü: 'Onay su ve şekeri de kesti'

Gözaltından haberle döndü: 'Onay su ve şekeri de kesti'
Yüksel Caddesi'nde eylemde olan öğretmen Nazife Onay, Sincan Cezaevi’nden tahliye olur olmaz tekrar gözaltına alınmasını açlık greviyle protesto ediyor. Onay 3 gündür su ve şekeri de kesti.

HABER MERKEZİ - Gazeteci Zeynep Kuray, dün paylaştığı haberler nedeniyle gözaltına alınmıştı. Bugün serbest bırakılan Kuray, TEM'de tutulduğu sırada, KHK ile işten atılan öğretmen Nazife Onay ile konuştu.

Onay'la birkaç saatliğine aynı koğuşu paylaşan Kuray'ın BirGün'deki haberine göre; Onay, ihraç edildiği işine geri dönmek ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek olmak için yaptığı eylemi İstanbul Şişli 'den Ankara Yüksel Caddesi’ne taşımıştı. 11 yıldır öğretmenlik yapan Onay, Yüksel’deki eylem gerekçesiyle verilen ev hapsi cezasını reddettiği için tutuklanıp Sincan Cezaevi’ne konulmuştu. 19 Ekim'de tahliye olan Onay, cezaevinden dışarıya çıkar çıkmaz yeni bir soruşturma kapsamında tekrar gözaltına alınıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Onay, bu durumu protesto etmek için son üç gündür su ve şeker alımını kesti. Dosyadaki gizlilik kararı gerekçesiyle avukatlarıyla görüşmesi engellenen Onay böbrek hastası. Kuray'ın aktarımına göre, yüzü solan ve aşırı zayıflayan Onay, yaşanan bu eziyeti kabul etmeyeceğini söylüyor. DHKP-C operasyonu adı altında 100 kişilik bir liste kapsamında gözaltına alındığını ifade eden Onay, "Bu faşizme karşı bedenimizi açlığa yatırmaktan başka çare bırakılmadı. Bu hukuksuz gözaltı sona erene kadar açlık grevini sürdüreceğim ve su içmeyeceğim" dedi.

Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve açlık grevinde olan Ömer Lütfü Zeren ise avukatlarıyla görüşemiyor ve kendisine şeker verilmiyor.

Öne Çıkanlar